Deputatul Vîlceanu: Dăm legea și închidem compania

„Dăm legea și închidem compania, ne ducem acasă toți!” Este afirmație făcută de parlamentarul Dan Vîlceanu întrebat despre modificările ce trebuie aduse Legii Pensiilor, astfel încât să fie modificată cum cer cei care protestează în Piața Prefecturii de câteva săptămâni bune. Deputatul a adăugat că, aprobate astfel de modificări, compania ar fi îngropată mai repede. „Riscăm să nu mai așteptăm să ne închidă cineva peste câțiva ani complexul ăsta și să-l închidem noi acum, cu această inițiativă”, a mai spus Vîlceanu.

Dan Vîlceanu a comentat, la Radio Infinit, revendicările celor care protestează în Piața Prefecturii și cer să fie redusă vârsta de pensionare în rândul minerilor și energeticienilor. A spus că o astfel de initiativă riscă să ducă la închiderea companiei energetice. „Rămânem până la sfârșitul anului și sperăm să prelungim și apoi cu faptul că avem condiții deosebite de muncă la CE Oltenia. Dar eu cred că aceste revendicări ale celor care protestează în Piața Prefecturii trebuie analizate mult mai serios pentru că riscăm, nu vreau să aduc în discuție subiecte pe care le va aduce conducerea complexului, dar riscăm să nu mai așteptăm să ne închidă cineva peste câțiva ani complexul ăsta și să-l închidem noi acum, cu această inițiativă”, a declarat Vîlceanu.

El a întărit apoi ideea. A explicat că a fost făcută și o simulare în acest sens. În acest an, de exemplu, dacă ar îndeplini condițiile de pensionare peste patru mii de oameni, compania ar avea de plătit câteva sute de milioane de lei drept contribuții. „Ies la pensie cei care îndeplinesc condițiile și restul pleacă acasă pentru că se închide compania”, a conchis parlamentarul.

„Pe o modelare pe care am făcut-o noi, dar asta trebuie să discutăm cu conducerea companiei și cu sindicatele și vedem ce date au și ei, ar pleca peste patru mii de oameni anul acesta din complex și complexul ar trebui să plătească câteva sute de milioane la bugetul de asigurări, contribuții, și atunci dăm legea și închidem compania, ne ducem acasă toți. Ies la pensie cei care îndeplinesc condițiile și restul pleacă acasă pentru că se închide compania. În acest moment, CE Oltenia face toate demersurile să strângă bani pentru plata certificatelor. Vă dați seama ce ar însemna să mai vină câteva sute de milioane să plătești la bugetul de asigurări sociale ca să poată beneficia de aceste condiții cei care protestează astăzi. Nu vreau să dezvolt subiectul pentru că este o chestiune pe care o să o explice conducerea companiei. Ce se întâmplă în Piața Prefecturii nu face bine companiei”, a mai spus parlamentarul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 10,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: