Romanescu are suspiciuni legate de explozia Covid de la Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a vorbit despre indicele de infectare care a sărit de 3 la mia de locuitori în 14 zile. Acesta nu crede că rata de infectare a crescut din cauza sărbătorilor din luna februarie, fiind vorba despre Valentine`s Day sau Dragobete. Doar de miercuri până joi, incidența a crescut de la 3,15 la 3.25.

Edilul din Târgu Jiu spune că ritmul ar fi trebuit să scadă, mai ales că a început și vaccinarea. ”Vreau să cred că nu ni se ascunde nimic”, afirmă Romanescu.

”Sunt foarte multe elemente pe care putem să le avem în vedere. A fost o perioadă extrem de agitată, fiind vorba de perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost și câteva luni de sărbătoare, Dragobetele, Valentine`s Day, dar nu pun pe seama acestor aspecte. Vreau să cred că nu ni se ascunde nimic și că nu sunt efecte de care nu am luat la cunoștință până acum. Extinderea din ultimele două săptămâni pe mine mă pune pe gânduri. Acum două săptămâni am avut un indice de 1,30, atunci când au început unitățile de învățământ să funcționeze la nivelul municipiului Târgu Jiu, iar acum se înregistrează un ritm alarmant. Eu am foarte puține explicații, mai ales că după ce a început perioada de vaccinare, ritmul trebuia să scadă, nu să crească”, a spus Marcel Romanescu.

Tot primarul mai spune faptul că nu înțelege acest fenomen, ținând cont că majoritatea târgujienilor poartă mască de protecție. ”E ceva ce-mi scapă”, a mai afirmat edilul.

”Nu am toate datele, dar marea majoritate cetățenilor respectă măsurile impuse.  Administrativ am făcut tot ceea ce a depins de noi ca totul să fie bine. Este regretabil și pentru învățământ, dar și pentru mediul de afaceri. Eu personal nu am o explicație. Nu mi s-a părut că populația a devenit mai puțin conștientă decât înainte. Nici instituțiile publice nu au lăsat garda jos. Este ceva care îmi scapă, cel puțin mie”, a declarat primarul.

Municipalitatea ia și măsuri în acest sens, fiind vorba despre dezinfectarea piețelor, parcărilor, străzilor, dar și a școlilor. ”Am început cu dezinfecția în piețe agro-alimentare. De asemenea, parcările au fost și ele dezinfectate. În această dimineață am început să dezinfectăm și străzile, dar și trotuarele. Am avut discuții ca și unitățile de învățământ să fie dezinfectate”, a mai declarat Romanescu.

Vizualizări: 6,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: