Preot: Ne bucurăm să primim oamenii la Denii

Creștinii vor putea să participe fără restricții la slujba de Înviere, după doi ani de pandemie. 

”În fiecare zi biserica este deschisă, nu doar în această perioadă. Această săptămână este una mai specială, oamenii vin mai mulți. În fiecare zi vin mulți oameni pentru Sfânta Spovedanie. Ne pregătim așa cum trebuie pentru numărul mare al credincioșilor. Ne bucurăm să primim oamenii la Denii, joi seara”, a spus Nicolae Chivulescu, preot la biserica din fața Prefecturii Gorj.  

Credincioșii vor putea lua Lumina Sfântă de la Ierusalim, sâmbătă, la miezul nopții. ”În noaptea de Înviere noi vom primi ca de fiecare dată Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă și în județul Gorj de cei care vor fi prezenți la aeroportul din Otopeni. Fiecare dintre credincioși, atunci când va fi prezent în Noaptea Învierii, va lua lumină, iar începând cu orele 00:00, începe slujba de Înviere afară, iar mai apoi în biserică pentru Sfânta Liturghie. Oamenii vor putea primi Paște începând cu ora 01:00, până a doua zi la amiază”, a mai declarat preotul.  

Deniile sunt rânduieli de o mare frumuseţe, care evidenţiază momentele dramatice legate de Patimile şi Jertfa lui Hristos, săvârşite în fiecare seară, din Duminica Floriilor şi până în Vinerea Mare. Cuvântul „denie” vine de la slavonescul „vdenie” şi înseamnă priveghere sau slujbă nocturnă.

Vizualizări: 719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: