Examen de licenţă anulat pentru studenţii UCB Târgu Jiu

Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a anulat examenul de licenţă susţinut în iulie de către absolvenţii specializării Kinetoterapie şi Motricitate Specială din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Vina nu este a studenţilor, ci a conducerii facultăţii, care nu a ştiut că licenţa trebuie susţinută cu o comisie din exterior. Cei 17 absolvenţi de la Kinetoterapie trebuie să susţină licenţa încă o dată, dar nu au fost anunţaţi nici când, nici unde vor susţine examenul.

Senatul UCB a anulat examenul de licenţă, după ce s-a autosesizat că a fost organizat fără respectarea normelor legale. Conform decanului Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, absolvenţii acestei specializări vor trebui să susţină licenţa din nou pe segmentul de Kinetoterapie şi Motricitate Specială, întrucât domeniul de licenţă s-a schimbat din Educaţiei Fizică şi Sport în Kinetoterapie, iar facultatea nu poate elibera diplome pe domeniul de Kinetoterapie. Drept pentru care, pentru a putea elibera aceste diplome, au fost nevoiţi să încheie un protocol cu o universitate acreditată, care să asigure la examen o comisie de evaluare.

Este prima promoţie de kinetoterapie

Numai că noile reglementări, aşa cum spune chiar decanul Monica Bîcă, erau cunoscute de mai bine de un an şi nu se explică de ce au aşteptat ca absolvenţii să termine examenele pentru a încheia protocolul. „Anul trecut erau pe domeniul de Educaţie Fizică şi Sport. Domeniul de licenţă s-a schimbat de un an, când s-a reglementat european. Kinetoterapia şi Motricitatea Specială şi Educaţie Fizică şi Sport erau în acelaşi domeniu de licenţă, Educaţiei Fizică şi Sport, care era domeniul mare, din care porneau cele două ramuri, două specializări. Odată ce a fost reglementat european, Kinetoterapia a devenit domeniu de licenţă de sine stătător. Având în vedere acest lucru, am hotărât, eu împreună cu Consiliul de Administraţie, cu Biroul Senatului, că pentru absolvenţii noştri este mult mai bine să dea licenţa cu Universitatea Naţională de Educaţie şi Sport pe domeniul clar de licenţă, Kinetoterapie. Este prima promoţie care termină pe acest domeniu, trebuia să se ţină examenul de licenţă cu o comisie din exterior”, a declarat  decanul Monica Bîcă.

Protocol cu o facultate din Bucureşti

Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport se afla ieri la Academia din Capitală, pentru a discuta condiţiile protocolului. Deocamdată nu se ştie nici când vor susţine din nou examenul de licenţă cei 17 absolvenţi ai specializării respective, dar nici unde. Monica Bîcă a precizat că până în momentul în care UCB va obţine acreditarea pe domeniul Kinetoterapie, adică după trei promoţii, absolvenţii acestei specializări vor susţine examenele de licenţă numai cu Academia Naţională de Educaţiei Fizică şi Sport.

Admite că a greşit

Decanul Monica Bîcă admite că absolvenţii puteau fi scutiţi de a mai da încă o dată examenul de licenţă. „Am avut anul trecut această iniţiativă de a încheia un protocol. La momentul respectiv, tot aşa am considerat că este mai greu să susţii examenul de licenţă la Academie şi nu am mers până la capăt cu încheierea protocolului. Este prima promoţie care termină pe acest domeniu, deci chiar dacă am fi încheiat un protocol anterior oricum trebuiau să susţină acest examen de licenţă cu o comisie din exterior şi am considerat că examenul de licenţă anterior a fost un examen de selecţie. Sunt cei mai buni studenţi. Poate că a fost şi o greşeală că au mai trebuit să treacă printr-un examen”, a mai spus Monica Bîcă.

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: