Exclus pentru un kilometru de asfalt

Un consilier local din Tismana a fost exclus din partid pentru că a votat pentru asfaltarea unui kilometru de drum. Omul a votat împotriva voinţei colegilor din USL pentru că provenea tocmai din satul în care trebuia turnat asfaltul şi i s-a părut normal să susţină proiectul.  Odată exclus din PSD, Gheorghe Văcaru a pierdut şi mandatul de consilier local, fiind înlocuit cu Marina Diaconescu, următoarea pe listă.

Consilierul PSD Gheorghe Văcaru din Tismana şi-a pierdut mandatul de consilier pentru un kilometru de asfalt. Acesta povesteşte că totul i se trage de la o şedinţă de consiliu local, în care a susţinut un proiect prezentat de primarul PDL-ist Costel Buzianu, împotriva voinţei colegilor din PSD şi PNL. Conform proiectului trebuia asfaltat un kilometru de drum comunal în satul Ungureni, de unde se trăgea şi consilierul Văcaru. „Am votat pentru satul din care provin, pentru satul Ungureni. Problema este că şi colegul meu liberal Nicuşor Căpriţă a votat, dar pe el nu l-au exclus. Măsura s-a luat la nivel de alianţă, au vrut să scape de mine.Voiau să nu votez pentru asfaltare pentu că iese în continuare actualul primar, dar eu mi-am ajutat satul. Până la urmă a trecut hotărârea, se va turna un kilometru de asfalt în Ungureni, dar eu mi-am riscat funcţia de consilier pentru a face asfaltare acolo”, spune Gheorghe Văcaru. Pe de altă parte, preşedintele PSD Tismana, Marian Slivilescu, susţine că respectivul consilier local nu participa la şednţele USL-ului şi nu a votat în repetate rânduri aşa cum a hotărât alianţa. „În calitate de membru al PSD, în cadrul organizaţiei teritoriale Tismana, a fost sancţionat de două ori, în anul 2009 pentru neimplicare în activitatea organizaţiei, iar după înfiinţarea USL-ului dânsul nu a participat la trei dintre şedinţele pe care le-am convocat, iar în urma hotărârilor pe care le-a luat USL-ul la nivelul localităţii Tismana nu a votat în consiliul local aşa cum a hotărât USL-ul. Acestea au constituit motivele principale”, spune Marian Slivilescu, preşedintele PSD Timana. În locul lui Gheorghe Văcaru, pe funcţia de consilier local, a fost numită Marina Diaconescu, pensionară.

                                

DECLARAŢIE

„Nu este o decizie corectă pentru că nu poţi să pui problema de a nu-ţi ajuta satul, mai ales atunci când te duci să îi spui omului să te voteze pentru că îl ajuţi. Trebuie să îţi ţii promisiunea. M-am gândit să nu mai fac politică pentru că nu merită, nu are rost. Politica la nivel de România a ajuns un fel de afacere a celor care sunt puşi să conducă”, afirmă Gheorghe Văcaru, fost consilier local.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: