Executorul Gagiu, control judiciar de Paște

Executorul judecătoresc Nicolae Gagiu, acuzat de prejudicierea Complexului Energetic Oltenia, este anchetat în libertate, sub control judiciar.

„În baza art.348 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă cu privire la inculpatul Gagiu Nicolae. În baza art.348 Cod procedură penală, menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Gagiu Nicolae. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în minuta sentinței de miercuri a Curții de Apel Craiova.

În luna februarie, executorul judecătoresc din Târgu Jiu a fost reținut, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu.

„În perioada 2015 – noiembrie 2020, Nicolae Gagiu, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 lei”, potrivit rechizitorului DNA.

Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.

Gagiu are deja o condamnare de 10 ani de închisoare pentru acte de executare ilegală dispuse împotriva Complexului Energetic Oltenia, prejudiciul fiind de 6 milioane de lei. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 1,889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: