Gorjean condamnat în Italia la 7 ani de pușcărie

Un tânăr din municipiul Motru a fost reținut după ce pe numele său a fost emis un mandat european de arestare preventivă de către autoritățile judiciare din Italia.

Bărbatul are de executat o pedeapsă de 7 ani și 3 luni de închisoare, aplicată în noiembrie 2019 de către Tribunalul din Mantova, „pentru comiterea infracțiunilor de jaf, sechestrare de persoane, leziuni personale agravate și port de arme și obiecte apte de a ofensa”.

Potrivit mandatului european de arestare, la data de 19.02.2015, Mihai Pavel, împreună cu alte persoane, „ar fi pătruns într-o locuință, unde ar fi lipsit de libertate o persoană și ar fi întrebuințat amenințări și acte de violență împotriva acesteia pentru a o deposeda de bunuri”.

Gorjeanul nu a fost de acord să fie predat autorităților judiciare din Italia, în vederea executării pedepsei. A motivat că nu are cine să-l viziteze la închisoare, având familia în România.

La audieri, bărbatul a declarat că de 4 ani și jumătate locuiește cu forme legale în Anglia, are contract de muncă și casă închiriată pe numele său, în care stă cu partenera și cu cei doi copii. A mai spus că anterior a fost în Italia, unde a executat 8 luni de închisoare și a revenit în România pentru o perioadă de aproximativ 1 an.

Instanța a ajuns la concluzia că tânărul nu mai are legături atât de puternice cu țara de origine încât să se justifice refuzul de executare a mandatului european de arestare.

„Dispune executarea mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare din Italia, Parchetul Republicii de pe lângă Tribunalul din Mantova, Italia în dosar nr. 484/2019 SIEP, pe numele persoanei solicitate Pavel Mihai şi dispune predarea acesteia către organele judiciare din Italia. Constată că persoana solicitată nu a consimţit la predarea sa organelor judiciare din Italia şi nu a renunţat la beneficiul regulii specialităţii. În baza art. 104 alin. 10 din Legea nr. 302/2004 republicată, dispune arestarea persoanei solicitate Pavel Mihai pe o durată de 30 (treizeci) de zile, începând cu data de 24.04.2021 până la data de 23.05.2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie în 5 zile de la pronunţare”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara din 24 aprilie.

Bărbatul are 26 de ani și este plecat în străinătate de mai bine de zece ani.

Vizualizări: 3,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: