Patronul unei mari publicații din România, reținut

Patronul publicației Bună Ziua Iași (BZI), Claudiu Asimionesei, a fost reținut noaptea trecută în urma audierilor de la DIICOT în cazul vânzării apartamentelor din imobilul de pe Sărărie ridicat pe un teren concesionat în mod fraudulos de Primărie. Printre reținuți se numără și fostul arhitect al municipiului Iași, Alexandru Mustiață.

Bună Ziua Iași este printre site-urile de presă din România cu cele mai mari audiențe, bătând multe publicații naționale.

Primarul PNL al Iașiului, Mihai Chirica, are calitatea de inculpat în dosarul în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici.

Conform surselor citate, Mihai Chirica a fost audiat timp de mai multe ore la DIICOT Iași și are calitatea de inculpat pentru infracțiunea de omisiunea sesizării organelor judiciare.

Patru persoane - patronul publicaţiei "Bună Ziua Iaşi", fostul arhitect-șef al Primăriei Iași, un notar și un funcționar public - au fost reţinute de procurorii DIICOT în urma perchezițiilor făcute luni la Primăria Iaşi. Alte șapte persoane, între care fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, actual city-manager al orașului, sunt cercetate sub control judiciar. 

Claudiu Asimionesei a fost cel care s-a ocupat de vânzarea apartamentelor din blocul ridicat în Sărărie pe terenul concesionat de Primărie în condiții suspecte.

Vizualizări: 3,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: