Ce au făcut doi gorjeni cu 45.000 de euro furaţi

Un bărbat şi o femeie din Gorj au fost reţinuţi, marţi, de către poliţişti, fiind suspectaţi că, în luna martie, au furat 45.000 de euro - bani şi bijuterii - dintr-o locuinţă din judeţul Arad. Cei doi ar fi cumpărat cu banii o casă în Alba şi o maşină, pe care le-au trecut pe numele unei cunoştinţe, pentru a nu fi bănuiţi.
Suspecţii, un bărbat de 55 de ani şi o femeie de 53 de ani, din judeţul Gorj, au fost prinşi de poliţiştii din Lipova. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Pîrvulescu, a declarat că cei doi gorjeni sunt bănuiţi că, în 14 martie, au intrat într-o locuinţă din satul arădean Cuvin.
Ei ar fi avut chei potrivite şi ar fi furat dintr-un dulap aflat în dormitor o cutie metalică tip seif în care se aflau 40.000 de euro şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro. ”Cu banii sustraşi din locuinţă, cei bănuiţi de comiterea faptei ar fi cumpărat un imobil în judeţul Alba, în valoare de 20.000 de euro, şi un autoturism, bunuri pe care le-ar fi trecut pe numele unei alte persoane, cunoştinţă de-a celor doi, în scopul tăinuirii provenienţei şi detenţiei sumei de bani provenite din comiterea furtului”, a declarat Pîrvulescu.
Gorjenii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. Totodată, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra imobilului şi autoturismului, în vederea recuperării prejudiciului.

Vizualizări: 2,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: