Expert judiciar săltat pentru o şpagă de 300 de lei

Un expert tehnic judiciar din Gorj a ajuns ieri dimineaţă în spatele gratiilor după ce, la primele ore ale zilei, a pus mâna pe nişte bani care nu i se cuveneau, o sumă de 300 de lei fiindu-i oferită drept mită de către o persoană care dorea să obţină o expertiză care să-i fie favorabilă. Persoana respectivă l-a denunţat însă pe Liviu Ghiţuică instituţiilor abilitate să lupte cu corupţia şi, astfel, a fost pus la cale un flagrant care, la cum stau lucrurile în prezent, pare să fi şi reuşit. Bărbatul a fost reţinut pe loc, el primind banii după ce instanţa îl desemnase anterior să facă o expertiză într-un dosar aflat pe rol.

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a organizat în cursul dimineţii de azi un flagrant, cu sprijinul tehnic al Serviciului Judeţean Anticorupţie Gorj şi SIPI Gorj, rezultând faptul că expertul tehnic menţionat a pretins şi primit suma de 300 lei de la martorul denunţător L.G., în afara onorariului stabilit de instanţa de judecată, pentru a întocmi concluzii favorabile acestuia într-o expertiză tehnico-ştiinţifică topografică judiciară”, menţionează Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj într-un comunicat de presă.

Liviu Ghiţuică va fi prezentat azi unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă, el fiind reţinut ieri pentru o perioadă de 24 de ore. Bărbatul a fost anterior angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, el fiind nevoit să părăsească instituţia pe uşa din dos ca urmare a implicării într-un scandal asemănător, care nu a luat însă amploare la vremea respectivă.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: