Fost miner salvat din ghearele „teroriștilor” de către salvamontiști!

Noapte de „groază” pentru oamenii lui Sabin Cornoiu, după ce un bărbat a sunat la 112 anunțând nici mai mult nici mai puțin decât că este undeva pe munte foarte speriat, întrucât era urmărit de indivizi necunoscuți, care se deplasau pe ATV-uri pentru a-l prinde din urmă.

Apelul a fost luat cât se poate de în serios de către autorități, „misiunea” de a-i prinde pe „teroriști” revenindu-le salvamontiștilor, în miez de noapte aceștia plecând pe munte pentru a-l recupera pe bărbatul rătăcit. Omul le-a povestit la telefon celor care îl căutau că se află lângă o stână din Gorj, fiind nu prea departe de releul de la Rânca.

Sabin Cornoiu spune că bărbatul, în vârstă de 47 de ani, un miner pensionat de ceva vreme, a plecat de acasă din Vulcan de două zile și a mers fără pauză pe liziera pădurii în încercarea de a se ascunde de cei care îl urmăreau. În realitate, nimeni nu avea vreo treabă cu fostul ortac, însă omul era convins că e centrul Universului și că i se vrea viața cu orice preț, orice apel primit, inclusiv de la salvatorii săi, care îl întrebau unde se află, fiind considerat de către acesta ca fiind un „apel suspect”. În cele din urmă, după ore de căutări pe munte și după mers pe jos kilometri întregi, salvamontiștii și-au dus misiunea cu bine la capăt, minerul ajungând pe mâna medicilor din Târgu Jiu, care l-au examinat pentru a se asigura că, fizic, nu are probleme.

„A fost o intervenție dificilă pentru că omul care ne-a cerut ajutorul era ceva mai dificil. Practic se ascundea de noi prin tufe fiind convins că suntem dintre cei care îl urmărim. Să cauți noaptea, pe munte, prin pădure, prin tufe, pe unul care se ascunde de tine, deși te-a chemat să-l scapi de teroriști, nu e așa de ușor. Am reușit să-l convingem că nu suntem băieții răi de care să se teamă și am putut intra în dialog direct cu dumnealui. Oricum a fost greu până am ajuns acolo, într-o zonă montană de pe la Mușetești. Viiturile au rupt drumurile forestiere și a trebuit să mergem ore întregi prin munte, noaptea, repet, pentru a ajunge cam pe unde credeam noi că se află acest domn. L-am reperat, l-am coborât la mașina noastră și l-am dus la spital la Târgu Jiu pentru a fi examinat de către medici”, spune șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

SALVATORII

Cei patru salvatori - Sabin Cornoiu, Cosmin Ştefurac, Sorin Radu şi Cosmin Jitaru – l-au căutat mai bine de 9 ore. „Era riscant să îl lăsăm peste noapte acolo, întrucât dacă se speria din nou fugea în continuare”, a spus unul din salvatori.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: