Ştrandul de la Motru, aproape de finalizare

Ştrandul de un milion de euro de la Motru ar putea fi deschis pe 1 august. Are 13 000 de mp, un bazin pentru adulţi, unul pentru copii şi terenuri de sport. Finanţarea a fost obţinută în 2012, jumătate fonduri europene, jumătate bani publici, din bugetul primăriei. Pe acest teren erau coteţe de porci. Localnicii spun însă că ar fi preferat locuri de muncă.

Această investiţie vine în condiţiile în care din Motru au cam plecat tinerii. Mulţi sunt la muncă în străinătate, deoarece mineritul este pe cale de dispariţie. Deoarece este un oraş monoindustrial, oamenii spun că odată cu mineritul va dispărea şi oraşul. “Am fi preferat o fabrică de aceşti bani, să facă un loc de muncă. Aici în Motru mai sunt copiii care se duc la şcoală şi îi ţin părinţii, ceilalţi au plecat la muncă în străinătate. Nu mai găseşti să te angajezi nici la mătură”,  spune o localnică.

Autorităţile locale speră ca lucrările sa fie finalizate în două săptămâni, iar pe 1 august complexul sa fie inaugurat. „Tinerii noştri se duceau în altă parte la ştrand. Motru e un oraş mare si era păcat să nu avem un spaţiu de relaxare. Merită acest lucru oamenii, chiar dacă nu sunt destule locuri de muncă”, spune viceprimarul Tudor Dobrică.  Pe de altă parte, primăria a contractat un credit bancar pentru canalizarea din mai multe sate. (M.M.)

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: