Narcis Neaga: CNADNR nu dă amenzi pe Transalpina

Transalpina poate fi circulată în aceleaşi condiţii ca anul trecut, pe răspunderea şoferilor. Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România spune că instituţia pe care o conduce nu va amenzi, aşa cum spuneau hotelierii din zona montană. „Noi expertizăm starea drumului şi pagubele hotelierilor”, a declarat Narcis Neaga. Ion Călinoiu cere ca după finalizarea expertizei să se dea drumul circulaţiei.

CNADNR a demarat expertize pe Transalpina pentru a se vedea care este starea drumului şi prejudiciul cauzat de rezilierea contractului cu firma lui Nelu Iordache. Potrivit directorului Companiei, urmează să fie evaluate şi pagubele suferite de hotelieri din cauza închiderii drumului. „Efectuăm expertize pentru a vedea gradul de deteriorare al drumului şi pentru stabilirea prejudiciului. Va fi o expertiză mai amplă care va viza nu doar prejudiciul din punct de vedere tehnic, al lucrărilor, ci şi impactul asupra dezvoltării zonale. Se vor purta discuţii cu hotelierii şi proprietarii de pensiuni pentru a se stabili pagubele suferite de aceştia”, a declarat Narcis Neaga, directorul CNADNR. Acesta spune că CNADNR nu va da amenzi şoferilor care se vor aventura pe Transalpina. „Cine va circula pe Transalpina va circula pe propria răspundere. Şi anul trecut s-a circulat tot pe propria răspundere. Noi nu vom da amenzi, noi avem treabă cu drumul. În ceea ce priveşte starea drumului pot să vă spun că este mult mai proastă ca anul trecut”, a menţionat directorul Neaga.

Călinoiu: „Nu cumva e făcătură?”

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, îl suspectează pe directorul CNADNR de faptul că vrea să-i redirecţioneze pe turişti spre Transfăgărăşan. „Neaga nu trebuia să meargă la Bucureşti să spună că este închisă Transalpina şi e deschis Transfăgărăşanul. Nu e cumva o făcătură pentru a duce oamenii în zonele turistice tradiţionale?”, a declarat Ion Călinoiu pe un post de radio local. Directorul CNADNR a refuzat să comenteze declaraţiile făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „Nu vreau să comentez declaraţiile nimănui. Nu am dat declaraţii la Bucureşti cum că este deschis Transfăgărăşanul şi închisă Transalpina. Singura declaraţie a mea în ceea ce priveşte Transalpina a fost cea dată zilele trecute la Rânca. Repet, starea drumului este mult mai proastă ca anul trecut, iar cine circula pe Transalpina o va face pe propria răspundere”, a precizat Narcis Neaga.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: