Ofertă diversificată la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” pentru „boboci”

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” vine şi anul acesta în întâmpinarea absolvenţilor clasei a VIII-a cu o ofertă diversificată. Cei care vor dori să-şi continue studiile la acest liceu de prestigiu pot opta atât pentru profilul real, cât şi pentru profilul uman. Pe lângă faptul că resursa umană este de excepţie, acest colegiu dispune şi de o bază didactică de invidiat. Aşa se explică faptul că de-a lungul timpului elevii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” au făcut cinste judeţului la competiţiile naţionale şi internaţionale la care au participat.

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” se menţine în continuare în topul celor mai prestigioase licee din Gorj. Pentru anul şcolar 2014/2015, această unitate de învăţământ vine în sprijinul absolvenţilor clasei a VIII-a cu o ofertă diversificată. Pentru admiterea 2014, Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” oferă: 112 locuri la profilul matematică-informatică; 56 de locuri la ştiinţele naturii; 28 de locuri la filologie şi 28 de locuri la ştiinţe sociale. Părinţii care începând de mâine vor trebui să completeze fişele de înscriere ale copiilor trebuie să ştie codurile pentru fiecare specializare în parte: codul pentru profilul matematică-informatică este 102; pentru profilul ştiinţe ale naturii codul este 103; pentru profilul filologie codul este 100, iar pentru profilul ştiinţe sociale codul este 101. De asemenea, în momentul completării fişei trebuie ţinut cont şi de media de admitere a copiilor. Anul trecut ultimele medii cu care s-a intrat la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” au fost: matematică-informatică - 8.47; ştiinţe ale naturii - 8.52 şi filologie 8.68.

DOTĂRI

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” dispune de laboratoare moderne dotate cu aparatura necesară bunei desfăşurări a orelor: 4 laboratoare de informatică, 2 cabinete de biologie, un laborator de fizică, 2 laboratoare chimie, 2 săli de sport, un amfiteatru, numeroase săli de clasă, o bibliotecă, un muzeu şi un cabinet de consiliere. 

ISTORIC

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a fost înfiinţat în septembrie 1890 ca Gimnaziul Real „Tudor Vladimirescu”. Construcţia sa a început în 1891 după planurile arhitectului Th. Dobrescu, antreprenor fiind Constantin Bartteli. S-a finalizat în 1894 când la inaugurare a participat şi ministrul instrucţiunii publice Spiru Haret. Aici a funcţionat pe lângă gimnaziu, Şcoala de ceramică, dar şi Muzeul Gorjului, primul muzeu de acest tip din ţară.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: