Expoziţie de sare la Muzeul Judeţean

Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” găzduieşte începând de azi o expoziţie itinerantă concepută la iniţiativa Muzeului Carpaţilor Răsăriteni şi la care au aderat alte 12 instituţii muzeale din ţară. Expoziţia are în centrul atenţiei sarea iar la deschidere sunt aşteptate oficialităţi şi oameni de cultură din Gorj.

„Sarea, timpul şi oamenii” este expoziţia ce va poposi la Muzeul Judeţean Gorj timp de o lună după care se va muta la alt muzeu din Baia Mare. Expoziţia circulă prin ţară încă din 2006 iar exponatele aparţin unor muzee din Piatra Neamţ, Maramureş, Bistriţa, Brăila, Alba Iulia. „Expoziţia „Sarea, timpul şi oamenii” reliefează povestea sării pe teritoriul României. De altfel, ţara noastră deţine una dintre cele mai bogate zăcăminte de sare din lume cu atât mai mult cu cât este uşor de exploatat”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”.

Motivul pentru care Muzeul Judeţean a ales să aducă expoziţia şi în judeţul nostru este unul cât se poate de sincer. „Am adus-o şi noi pentru a putea fi admirată de comunitatea locală dar şi pentru că una din funcţiile muzeului este şi aceea de a valorifica patrimoniul local şi naţional sub forma unor expoziţii temporare”, a precizat Dumitru Hortopan. Judeţul Gorj nu va fi prezent cu nicio exponată pentru că noi nu avem zăcăminte de sare.

Expoziţia va fi deschisă astăzi începând cu ora 12.00.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: