Expoziție de sculptură mică, la Târgu Jiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită vineri, 25 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, la vernisarea expoziției „Tare ca piatra”. Curatorul expoziției Ion Popescu Brădiceni spune că este o expoziție de sculptură mică semnată de Costel Păun din Roșiorii de Vede.

“Artistul își materializează expresivitatea artistică într-un obiect mai puțin folosit în sculptură, respectiv în piatră. Pe langă piatră, Cornel Păun mai sculptează și-n lemn. Artistul din Rosiorii de Vede a realizat zeci de lucrări în piatră care au fost admirate în ultimii ani la mai multe expoziții de la nivel național. Mai rar găsim un artist care să lucreze în piatră, lucru foarte greu datorită durității pietrei”, arată un comunicat al instituției.

Costel Păun, născut la 25 august 1951, spune că sculptura este, pentru el, o vocaţie si nu o profesie şi a început ca un hobby. Încă din anii copilăriei a fost atras de magia acestei arte sub toate formele ei, însă cu precădere a fost fascinat de modelarea pietrei. Deşi considerat a fi un material greu şi dur, piatra se lasă uşor transformată cu ajutorul imaginaţiei, căci dacă nu o ai, te poţi împiedica şi de o hârtie. Păun consideră că trebuie să ştii să asculţi piatra, pentru că ea îţi vorbeşte în şoaptă.

Expoziția va fi deschisă publicului timp de două săptămâni.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: