Elevă din Târgu Jiu, olimpică la arhitectură

Şi frumoasă, şi deşteaptă! Vorbim de Anca Bardan, o tânără în vârstă de 19 de ani din Târgu Jiu, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, care a reuşit să obţină un remarcabil loc II la secţiunea Arhitectură din cadrul Olimpiadei Naţionale de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei. Vrea să-şi continue studiile în domeniul arhitecturii şi pentru asta munceşte şi învaţă pe brânci astfel încât, într-o zi, să devină profesor universitar sau un arhitect de prestigiu.

I-a plăcut să deseneze de mic copil iar acum, după ce ani la rând a studiat şi s-a perfecţionat, pasiunea sa îi aduce satisfacţii, meritele fiindu-i recunoscute inclusiv la nivel naţional. Recent, Anca Bardan, a obţinut la Slatina, acolo unde s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei, locul II la secţiunea Arhitectură, specializare pe care o urmează şi la liceu. „Mi-a plăcut la concurs, probele nu au fost grele. 40 de elevi au intrat în concurs, însă numai proba_eliminatoriejumătate au reuşit să treacă de proba eliminatorie care a constat într-un desen de 6 ore, după natură. La această probă am obţinut cel mai mare punctaj. La cea de-a doua probă, de proiecte, am desenat Banca Naţională din Slatina. Am putut să ne alegem o clădire din oraş. Am optat pentru această clădire pentru că am considerat că este cea mai frumoasă”, a spus Anca Bardan.

Rezultatul obţinut în cadrul olimpiadei îi dă posibilitatea să intre la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, la specializarea Design Interior, fără să mai fie nevoită să susţină concursul de admitere. Îşi doreşte să continue studiile la specializarea Arhitectură, drept pentru care vrea să-şi încerce norocul în septembrie, atunci când au loc examenele de admitere la facultatea din capitală. Pentru asta se pregăteşte temeinic încă de acum trei ani. Pentru a avea rezultate cât mai bune la admitere, face naveta la Bucureşti în fiecare week-end, unde face pregătire cu un profesor.

Vrea să schimbe aspectul oraşului

proba_proiectAnca şi-a propus ca după finalizarea studiilor universitare să devină profesor sau chiar un arhitect cunoscut. Dacă va avea posibilitatea, va contribui şi la îmbunătăţirea aspectului oraşului în care s-a născut şi a crescut. „Îmi place la Târgu Jiu, pentru că este un oraş curat în comparaţie cu altele. Dar cred că ar merita mai mult, sunt case din zona centrală şi nu numai care merită restaurate şi puse în valoare. Trebuie puse în evidenţă, să arate aşa cum era odată. Mi-ar face plăcere să particip la punerea lor în valoare”, a precizat Anca. 

Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: