Extinderea reţelei de apă şi canalizare în Târgu Jiu, gata în 2015

Lucrările de extindere a reţelei de apă şi canalizare din Târgu Jiu vor fi gata în martie 2015, anunţă directorul Aparegio, Ion Popescu. Lucrările au fost tergiversate deoarece primele firme care au câştigat licitaţia nu şi-au făcut  treaba. Acum, lucrările sunt efectuate de Hidroconstrucţia şi au început în septembrie. Valoarea investiţiei se ridică la 25 de milioane de lei şi trebuie finalizată până în luna martie 2015.

În prezent, angajaţii Hidroconstrucţia lucrează în mai multe puncte ale municipiului şi vor continua până la căderea zăpezii.  Conducerea societăţii Aparegio, beneficiarul acestei investiţii, a precizat care sunt lucrările cuprinse în proiectul de extindere şi modernizarea a reţelei de apă şi canalizare. “Strada Panduri este unul dintre cele şase puncte de lucru în care antreprenorul Hidroconstrucţia îşi desfăşoară activitatea în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare în municipiu. Pe partea de extindere a canalizării din zona de vest a municipiului, extinderea cuprinde circa 9,5 km de canalizare. Are în vedere preluarea apei uzate din strada Meteor, Jiului, Calea Severinului, până la podul de peste râul Şuşiţa, din cartierul Tismana, Luncilor, strada Panduri cu toate străzile colaterale, până la podul de peste Jiu din zona de sud a oraşului, de aici apa uzată va fi preluată printr-o staţie de pompare, condusă la staţia de epurare”, a declarat Ion Popescu, directorul general al societăţii Aparegio.

Consorţiul format din Energonstrucţia Filiala Bucureşti SA, Presanitas SRL Târgu Jiu şi Simco Service Craiova, a pierdut contractul pentru acest proiect din cauza faptului că nu au respectat graficele de lucrări, care trebuiau finalizate încă din luna septembrie 2012.

Societatea Hidroconstrucţia are la dispoziţie 18 luni pentru a finaliza aceste lucrări.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: