Casa celor nouă copii din Cărbuneşti s-a umplut din nou de jucării

Faptul că o tânără de 25 de ani, mamă a unei fetiţe, şi-a asumat rolul de mamă pentru încă opt copii rămaşi orfani i-a sensibilizat şi pe gorjeni. Pandurul a scris zilele trecute despre mămicile din Bucureşti care au aflat de caz şi au trimis familiei hăinuţe, încălţăminte, dulciuri şi multe jucării. Ieri, holul îngust al casei s-a umplut din nou de jucării, iar ochii copiilor de bucurie. De data aceasta, binele a fost făcut de salariaţii de la MedservMin care, la iniţiativa directorului Mogoe, au strâns bani, bonuri de masă şi produse pentru copii. Pentru că tatăl copiilor este un bun tâmplar, Mogoe a comandat mai multe scaune şi mese, ba a şi promis că îi găseşte noi clienţi.

Angajații societății MedservMin au aflat povestea de viață a familie din Târgu-Cărbunești din cotidianul Pandurul. Pentru că au fost impresionați de lecția de viață dată de tânăra de 25 de ani, care a avut curajul să-și asume responsabilitatea pentru cei opt copii rămași orfani de mamă, salariații au decis să le facă o surpriză micuților, dar să sprijine și familia care face eforturi pentru creșterea acestor suflete. La inițiativa directorului Valentin Mogoe, salariații s-au mobilizat imediat și au reușit să strângă o sumă de bani, au donat bonuri de masă și au adus fiecare de acasă jucării , rechizite și hăinuțe pentru cei mici. Mai mult decât atât, micuții au primit și dulciuri, dar și alte lucru utile pentru casă. „Nu puteam să rămânem indiferenți la un caz de genul acesta. Am aflat povestea lor din ziar și am zis să ne mobilizăm pentru a-i ajuta. Am strâns o sumă de bani, aproximativ 1.000 de lei, în jur de 100 de bonuri de masă, le-am luat ceva produse de curățenie, dulciuri pentru copii și am reușit să strângem și ceva jucării, hăinuțe și rechizite. Este o familie care merită ajutată, pentru că în ziua de astăzi este foarte greu de crești un copil-doi, dar atâția”, a precizat Valentin Mogoe.

Familia a rămas impresionată de sprijin

Valentin Mogoe, împreună cu câțiva salariați, a fost ieri la familia din Târgu-Cărbunești pentru a o cunoaște mai bine, dar și pentru a duce ceea ce s-a strâns de la angajații societății. Aceștia i-au găsit pe copii acasă, pe mama adoptivă pregătind masa, iar pe tatăl lor lucrând în atelierul de tâmplărie pentru a reuși să onoreze toate comenzile ca să facă rost de bani.

copii_carb_2

Micuții au fost impresionați de jucării, iar tată lor nu a avut destule cuvinte de mulțumire pentru ajutorul primit. „Vă mulțumesc foarte multe pentru tot. Este foarte greu să ne descurcăm cu toți copiii. Eu nu pot să mă duc la serviciu, că nu-i pot lăsa nesupravegheați, tatăl meu este paralizat, iar din tâmplărie încerc să mă descurc cum pot”, a precizat tatăl copiilor.

Valentin Mogoe, client la atelierul de tâmplărie

Angajații de la MedservMin au vizitat gospodăria familiei din Cărbunești, dar și atelierul de tâmplărie care este principala sursă de venit a familiei. Mulțumit de calitatea obiectelor confecționate aici, Valentin Mogoe a făcut o comandă și a devenit client al atelierului. Mai mult decât atât, a promis că va ajuta în continuare familia din Cărbunești. „Am văzut atelierul și am văzut cum se muncește aici. Sunt mulțumit de calitatea obiectelor și am comandat și eu câteva scaune și o masă. Sunt din lemn masiv și merită banii. O să mai îndrum la acest atelier și alți cunoscuți, iar noi o să mai trecem pe la copii, chiar și înainte de sărbători”, a precizat Valentin Mogoe.

MAMA

Daniela are numai 25 de ani şi este mama unei fetiţe. Părinţii nu au mai dorit-o acasă, astfel că tânăra a trebuit să îşi găsească un drum. Cunoştea familia cu opt copii, a căror mamă a murit la ultima naştere şi a devenit astfel un fel de bonă a acestora. Chiar s-a implicat pentru readucerea acasă a copilului cel mic, care a fost dat la Centrul Maternal după moartea mamei.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: