DRAMĂ: Copilă de 16 ani, luată de lângă bunica paralizată

O copilă de 16 ani, crescută de bunică, se teme că va fi dată în plasament, după ce bătrâna a făcut o pareză, ca urmare a unui accident cerebral. Raluca a trecut prin multe în viaţă, fiind părăsită de mamă, iar tatăl i-a murit prea devreme. A avut-o alături pe bunică, au muncit amândouă, au o gospodărie frumoasă, cu păsări şi animale şi nu duceau lipsă de nimic. Asta până acum două săptămâni, când bunica s-a îmbolnăvit, iar autorităţile iau în calcul să dea fata în plasament. Raluca nici nu concepe să îşi părăsească bunica la greu, dar alegerea nu-i aparţine.

Raluca Irizoiu are 16 ani și este elevă în clasa a XI-a la Liceul din Turceni. Viața fetei nu a fost una ușoară, însă greutățile nu au reușit să o doboare. Cea care i-a dat viață a părăsit-o pentru un bărbat cu care a început o viață nouă și alături de care a făcut trei copii, iar tatăl ei s-a prăpădit când avea 8 ani.

Raluca a rămas în grija bunicii paterne, care a încercat să-i ofere tot ce a putut pentru a nu simți atât de rău lipsa părinților. Adolescenta a înțeles greutățile și a muncit alături de bunica ei pentru a avea o gospodărie frumoasă și să nu le lipsească nimic. Din păcate, în urmă cu două săptămâni bunica a suferit un accident vascular și este la pat. Raluca îi stă la căpătâi și speră că cea care a avut grijă de ea se va însănătoși. „Este o fată necăjită. Mama ei a abandonat-o, iar tatăl a murit. Nici măcar mama ei nu i-a plătit o pensie alimentară și din acest motiv a ajuns în pușcărie, însă a fost grațiată de Traian Băsescu. De când i-a murit tatăl, fata a fost crescută numai de bunică. Munceau amândouă și nu le lipsea nimic. Aveau tot ce le trebuie. Bunica ei i-a renovat și casa, ca să aibă unde să stea dacă ea se prăpădește. Bătrâna a făcut un accident vascular și este la pat. Are grijă de ea nepoata și câteva vecine, însă nu se poate așa. Raluca a venit la primărie să ne ceară ajutor și încercăm să găsim soluții pentru ea”, a precizat primarul Marian Tătaru.

Nu vrea să-și părăsească bunica

Raluca are sufletul sfâșiat de durere numai la gândul că bunica ei s-ar putea prăpădi în orice moment, iar ea nu vrea să părăsească gospodăria. „Bunica mea m-a crescut și dacă se întâmplă ceva cu ea va fi foarte rău. Am înțeles de la cei de la Serviciul de Asistență Socială că este nevoie să plec la niște rude de la Reșița sau în plasament, dar eu nu vreau. Aș vrea să rămân acasă aici, cu bunica mea. Avem și noi câteva găini, 4 porci și gospodăria. Nu pot să le las, că m-am ocupat și eu de ele. Nu vreau să moară bunica, pentru că ea m-a crescut și numai pe ea o am”, povestește Raluca.

copila_ionesti

Autoritățile speră să-i salveze bunica

Autoritățile locale încearcă din răsputeri să-i salveze Ralucăi bunica. Deși bătrâna a fost internată în spital și externată, chiar dacă nu se simte bine, primarul crede că femeia mai are șanse. „Eu am crezut că este în comă și că se simte foarte rău. Eu cred că mai are șanse de supraviețuire pentru că este conștientă, mănâncă, numai că are o pareză pa partea stângă. Am înțeles că a fost în spital și au trimis-o acasă. Eu încerc să o internez de tot. Până atunci Raluca rămâne în grija unui neam de aici din sat”, a precizat Marian Tătaru.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: