Fabrică de cuie în Gorj

Un tânăr întreprinzător vrea să înfiinţeze o fabrică de cuie în municipiul Motru. Investiţia ar urma să fie realizată cu fonduri europene. Primăria a venit în sprijinul tânărului şi a decis să-i concesioneze o suprafaţă de teren pe care să ridice fabrica.

Ideea acestei afaceri îi aparţine unui tânăr din comuna Văgiuleşti, administrator al societăţii Soma Social SRL. Este vorba despre fiul lui Ilie Schintee, fostul director al Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru, fost consilier local la Văgiuleşti.

„Avem o solicitare pentru o făbricuţă de cuie. Un investitor a solicitat fonduri europene şi avea nevoie de teren şi de forţă de muncă, câteva locuri de muncă. Am identificat un teren, am dat o hotărâre de Consiliu Local, o scoatem la licitaţie în vederea concesionării. Aşteptăm să încaseze banii sau să facă proiectul pentru accesare de fonduri. A solicitat, dar ca să îi dea bani, trebuie să facă dovada că are unde să realizeze făbricuţa. Omul este întreprinzător. Vrea să devină antreprenor. Probabil începe cu ceva mai mic, se va dezvolta, vrea să stea pe picioarele lui”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.   

Terenul pe care primăria este dispusă să-l pună la dispoziţie este situat pe Aleea Teilor din Motru. Are o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi, iar durata concesiunii va fi de 10 ani. Preţul de pornire al licitaţiei va fi stabilit de un evaluator. Primăria a condiţionat investitorul ca pe toată durata concesiunii să aibă minimum 7 angajaţi.   

Dacă va reuşi să obţină finanţarea necesară şi să pună pe roate fabrica de cuie, tânărul ar putea solicita şi scutiri fiscale, graţie schemelor de minimis oferite de primărie.

Vizualizări: 5,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: