Un medic sârb deschide cabinet de chirurgie plastică la Târgu Jiu

Primul cabinet de chirurgie plastică din Gorj va funcţiona la Târgu Jiu începând din luna martie. În cadrul unei clinici private, medicul sârb Vladica Roskanovic va efectua operaţii estetice. Printre intervenţiile ce vor putea fi solicitate de către gorjeni se numără: liposucţia, liftingul facial, rinoplastia, abdominoplastia, extirparea aluniţelor şi operarea ulcerelor varicoase. Preţurile intervenţiilor chirurgicale încep de la 50 de lei, pentru extirparea unei aluniţe, şi pot ajunge până la 500 de euro în cazul liposucţiei.

Vladica Roskanovic, medic specialist în chirurgie plastică şi reconstructivă, lucrează de mai puţin de o jumătate de an în cadrul Spitalului Târgu Cărbuneşti. Înainte de a veni în Gorj a profesat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. În momentul de faţă, face naveta la Craiova. Acesta intenţionează să se mute în Gorj împreună cu familia sa. Ba mai mult, îşi va deschide un cabinet privat de chirurgie plastică la Târgu Jiu. „Soţia mea, medic de profesie, este în concediu de îngrijire şi creştere copil, iar din luna mai va veni şi ea să lucreze în cadrul Spitalului Târgu Cărbuneşti, pe urgenţe. Începând cu luna martie voi lucra şi în mediul privat, la un cabinet, în clinica privată a unui coleg din Târgu Jiu. Am observat că judeţul Gorj este descoperit în ceea ce priveşte chirurgia plastică şi ca atare vreau să rămân aici”, a declarat Vladica Roskanovic. Medicul specialist este sârb de origine, însă a rămas în România după ce a absolvit Facultatea de Medicină din Craiova.

Zeci de intervenţii chirurgicale reparatorii

Dat fiind faptul că judeţul Gorj duce lipsă de specialişti în chirurgia plastică, medicul sârb desfăşoară o activitate intensă în cadrul spitalului de la Târgu Cărbuneşti. „Toate cazurile pe care spitalele din Gorj le trimiteau înainte la Craiova, acum sunt trimise la Târgu Cărbuneşti. Indiferent de sezon, apar pacienţi care au nevoie de intervenţii: în primăvară, când încep muncile în construcţii, avem de a face cu traumatisme cu secţiuni de nerv, tendoane; vara avem foarte multe plăgi muşcate, din cauza căldurii câinii devin mai agresivi decât în restul anului; în toamnă avem tăietorii de lemne cu traumatisme de la drujbe şi tot aşa”, a declarat medicul Vladica Roskanovic.

Medicul a mai precizat că foarte mulţi pacienţi vin de la Târgu Jiu. „Faţă de Craiova, am observat că în Gorj sunt foarte multe cazuri cronice de ulcere varicoase. Săptămânal, avem câte 2-3 traumatisme şi ulcere varicoase. Pe lângă acestea, mai vin pacienţi şi pentru extirparea aluniţelor, lipoamelor, chisturilor sau pentru repararea cicatricelor postoperatorii. Cei mai mulţi vin de la Târgu Jiu”, spune specialistul în chirurgie plastică.

PREŢURI

În cadrul clinicii private din Târgu Jiu unde îşi va desfăşura activitatea, Vladica Roskanovic va avea taxe cuprinse între 50 de lei, pentru extirparea unei aluniţe, şi 500 de euro, pentru liposucţie. O persoană care vrea să-şi micşoreze burta va plăti între 1000 şi 2000 de lei. „Extirparea unei aluniţe costă între 50-200 de lei, în funcţie de regiunea corpului. Cele de pe faţă costă undeva la 100-200 de lei. Liposucţia costă între 300-500 de euro, preţul fiind stabilit în funcţie a regiunea corpului. De asemenea, abdominoplastia costă între 1000-2000 de lei”, spune Vladica Roskanovic.

Vizualizări: 7,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: