Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Fabrica de şomeri şi taxe

Gorjul avea în iunie anul trecut 8.814 şomeri înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Nouă luni mai târziu, la 28 februarie 2013, numărul celor înscrişi la forţele de muncă era de 11.666, cu tendinţă de creştere.

De când deputatul de Gorj Victor Ponta a devenit premierul României, nu a fost lună în care rata şomajului să scadă. La un calcul simplu, guvernarea USL a produs în Gorj un plus 2.852 de şomeri în nouă luni. Asta într-o perioadă în care prim ministru este Victor Ponta, deputat de Târgu Jiu. Concedieri au fost şi în martie, se anunţă şi în aprilie, aşa că riscăm să ajungem într-un nedorit top 3 al şomajului în România.

Singura veste bună este că anul acesta nu vor fi concedieri la CE Oltenia, ceea ce înseamnă peste 15.000 de locuri de muncă stabile în Gorj. Îngrijorător este faptul că sunt probleme mari la prestatorii din minerit şi energie. Comenzile primite de la complex pentru furnizarea de bunuri şi servicii sunt din ce în ce mai mici. Cam toţi prestatorii, şi mari, şi mici, au avut în ianuarie şi februarie salariaţii trimişi în concedii fără plată sau concedii forţate. S-au ferit să facă disponibilizări, pentru a nu pierde personalul calificat, dar spun că în vară expiră multe lucrări, iar licitaţii noi nu se prea fac.

Unde în campanie liderii USL, ca şi ai altor partide, promiteau locuri de muncă, acum spun că nu e treaba lor să se implice la firmele private. Ca orice politicieni, în campanie puteau orice, acum nu mai pot aproape nimic. Se plâng că sunt asaltaţi zilnic de zeci sau sute de oameni care le cer de lucru. S-a ajuns chiar ca gorjenii să meargă în audienţă la politicieni pentru a cere bani să-şi plătească facturile, medicamentele, pâinea.

Uitaţi-vă în jur, oriunde v-aţi afla. Magazine din ce în ce mai goale, nu e zi să nu se închidă câteva firme, mai mici sau mai mari. Taxe tot mai multe, fie că vorbim de cei 3% pe cifra de afaceri pentru IMM-uri, de coplată pentru pacienţi, de impozitul pentru fermieri. Creşterea taxelor este o măsură care pe termen scurt aduce un plus de bani la buget, dar pe termen mediu duce la închiderea unor afaceri şi deci la bani mai puţini la buget.

Gorjul are doi şefi, preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu şi prefectul Radu Teodorescu. Ambii refuză să dea piept cu realitatea, refuză să organizeze o întâlnire cu firmele private din Gorj, pentru a afla cu ce probleme se confruntă. Poate că sunt prea mici să le poate acorda sprijin, dar cât de mic poţi să fii să nu te intereseze?

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: