Face puşcărie, deşi a fost iertat de judecători

Un tânăr din Târgu Jiu are toate şansele să ajungă din nou în spatele gratiilor în perioada sărbătorilor de iarnă, la fel cum i s-a mai întâmplat şi în urmă cu doi ani, când a fost reţinut şi arestat preventiv pentru o dublă tâlhărie calificată. Pentru faptele sale, Alexandru Florin Vulsănescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, având la dispoziţie un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuia să presteze şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, dar şi să nu vorbească în niciun fel cu victima sa timp de doi ani. Instanţa l-a mai obligat pe inculpat şi să urmeze un curs de reintegrare socială, precum şi să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare.

Vulsănescu nu a respectat însă condiţiile care i-au fost impuse, iar acum magistraţii au anulat decizia de suspendare a pedepsei privative de libertate. Decizia nu este definitivă, dar dacă rămâne aşa îl trimite pe inculpat direct în spatele gratiilor.

Cu doi ani în urmă, acesta a profitat de un minor din municipiu pentru a-i lua cu forţa un telefon mobil care nu era un model scump. Iniţial, minorul nu a vrut să cedeze telefonul şi a fost luat la bătaie, iar ulterior telefonul său a fost vândut pentru 200 de lei. Proprietarul a încercat în zilele următoare să îşi recupereze aparatul, dar Vulsănescu i-a cerut bani, spunând că l-a dat în amanet cuiva. Minorul tocmai încasase la şcoală bursa socială de 250 de lei şi a crezut că dacă achită 100 de lei îşi primeşte telefonul înapoi. A primit din nou o mamă de bătaie şi ameninţările de rigoare şi de abia atunci, când a rămas fără toţi banii, a decis să le spună autorităţilor ce i s-a întâmplat.

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: