Falsă avocată din Motru trimisă în judecată

Gorjeanca din Motru care în urmă cu mai bine de doi ani făcea obiectului unui scandal ce viza sutele de procese în care pledase ca avocată, deşi nu era avocat cu acte în regulă, a fost trimisă în judecată acum. Ancheta a fost finalizată tocmai la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procurorul Emil Moța fiind cel care a preluat cercetările în toamnă.

Procurorul a constatat că în perioada 2011- 2013, până la declanşarea anchetei, Rodica Vârtosu pledase ca avocat în circa 1000 de dosare cu cauze civile. Femeia era cunoscută în zona Motru ca fiind un avocat bun încă din anul 2001, dar nu există o evidenţă a tuturor dosarelor în care aceasta a pledat, ea fiind apreciată însă de clienţi pentru că se ocupa de cauze şi în majoritatea avea şi câştig.

Vârtosu a fost trimisă în judecată şi acuzată de exercitarea fără drept a unor profesii sau activităţi, ea riscând cel mult o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, cel mai probabil la finalul procesului urmând să primească o amendă. Interesant este că Baroul Gorj s-a constituit parte civilă în dosar şi solicită despăgubiri de circa 150.000 de lei, contravaloarea sumelor încasate de inculpată în procesele ce fac obiectul acestui dosar. Procesul se va derula la Judecătoria Motru în cursul anului viitor, instanţă la care până şi judecătorii o cunoşteau pe femeie ca fiind un avocat fără probleme. La momentul declanşării anchetei, în iunie 2013, chiar şi şeful Baroului Gorj. Florin Homescu, se declara uimit de situaţia de la Motru, mai ales că femeia se folosea de ştampila unei renumite avocate din Olt pentru a putea participa la procese.

„Nimeni nu punea la îndoială această calitate, cu atât mai mult cu cât doamna Vîrtosu Rodica participa la examenele de admitere în magistratură. E drept că mergea numai la cele la care se punea condiţia de a fi absolvent al facultăţii de drept, nu la cel la care ar fi avut nevoie de 5 ani vechime în profesie pentru că atunci avea nevoie de o adeverinţă de la noi. A fost puţin abilă din acest punct de vedere şi poate şi asta ne-a indus în eroare”, a menţionat decanul Baroului Gorj în urmă cu mai bine de doi ani.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: