Cadavru găsit în apele Jilţului

Deznodământ tragic pentru un bătrân de 82 de ani din comuna Bolboși. Trupul însufleţit al acestuia a fost găsit în stare de descompunere pe albia pârâului Jilţ din localitate. Bătrânul era căutat de familie şi oamenii legii de mai bine de o lună, după ce a plecat de acasă şi nu s-a mai întors. 

Dumitru Vâlceanu locuia singur în satul Bolboasa din comuna Bolboși. Bătrânul a dispărut de acasă în urmă cu circa o lună, drept pentru care rudele sale au anunţat autorităţile despre dispariția sa. Atunci mai multe echipaje de poliţişti şi voluntari din câteva comune s-au mobilizat și l-au căutat peste tot însă nu au reuşit să-i dea de urmă. Cu toţii aveau suspiciuni că bătrânul a murit, însă confirmarea a venit la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când poliţiştii din localitate au anunţat pompierii că trupul fără suflare al bătrânului a fost găsit pe albia pârâului care străbate comuna. "Un echipaj de intervenţie din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni a intervenit vineri, 18 decembrie 2015, urmare a solicitării poliţiei, în comuna Bolboşi, sat Ohaba Jiu, pentru scoaterea unui cadavru din albia pârâului Jilţ. Cu ajutorul accesoriilor din dotare, a fost scos din apă cadavrul unui bărbat, Dumitru Vâlceanu, în vârstă de 82 ani şi predat celor de la medicină legală şi criminaliştilor pentru investigații", se arată în comunicatul ISU Gorj.

Autorităţile locale din Bolboși spun că bătrânul a fost înmormântat de rude, trupul neînsufleţit al acestuia fiind înhumat la sfârşitul săptămânii trecute într-un sat din comuna Negomir. "A fost dat dispărut acum o lună şi ceva. Au venit cei de la Secţia 3 de Motru, au făcut căutări, s-au făcut detaşamente de voluntari, de la Negomir, de la Bolboşi. Nu s-a găsit. Bătrânul avea un băiat căsătorit în comuna Negomir. Şi băiatul a avut un eveniment neplăcut, i-a tăiat trenul picioarele acum un an. Este imobilizat. Bătrânul era în singurătate în ultimul timp era şi bolnav. De înmormântare s-a ocupat un nepot, am înţeles că a fost înmormântat duminică în satul Raci din comuna Negomir", a precizat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboși.

Autorităţile locale au mai spus că rudele bătrânului nu au solicitat vreun sprijin la primărie.   

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: