A prădat o avocată pentru că avea ferestre scumpe la apartament

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Rovinari a fost reţinut marţi, 22 decembrie, fiind cercetat pentru furt calificat. Acesta ar fi sustras în data de 18 decembrie o cutie cu bijuterii dintr-un apartament din Târgu Jiu al unei avocate. Apartamentul fiind la parter, acesta a forţat fereastra şi a pătruns în locuinţă. Rovinăreanul este recidivist şi nu ar fi acţionat la pont, ci ghidându-se după calitatea termopanelor de la ferestre.

Bogdan Dina este cunoscut opiniei publice după ce în urmă cu 6 ani a fost reţinut şi mai apoi încarcerat pentru şase spargeri pe care le-a dat pe raza oraşului Rovinari, la câteva apartamente şi o librărie. Ultima spargere pe care a dat-o, cel puţin pentru care îl suspectează poliţiştii, este cea în care victimă i-a căzut tocmai un om al legii, avocata baroului Gorj, Daniela Gherghina.

Rovinăreanul este suspectat că, în data de 18 decembrie, a intrat în apartamentul avocatei din Târgu Jiu, de unde a sustras o cutie de bijuterii a căror valoare este de circa 10.000 lei. Anchetatorii spun că acesta nu ar fi acţionat în baza vreunor informaţii legate de proprietar, ci pentru că a fost atras de ferestrele scumpe montate la apartamentul de la parter. Nu i-a fost greu să fure cutia, asta pentru că bunurile se aflau chiar pe masa din sufragerie. De altfel, poliţiştii au şi recuperat în totalitate bijuteriile sustrase din locuinţa avocatei de 44 de ani.

Bogdan Dina a fost prezentat miercuri procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă. Acesta a fost recalcitrant cu jurnaliştii prezenţi la Parchet şi a ameninţat cameramanii că le sparge camerele de luat vederi. Magistraţii au decis ca tânărul să rămână 30 de zile în arest preventiv.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: