Elevii, interesaţi să fie poliţişti sau jandarmi

Poliţiştii gorjeni au desfăşurat o activitate de promovare a profesiei şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ specializate. Activitatea a avut loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj în cadrul Planului de acţiune pentru implementarea Campaniei „Şi tu poţi să devii POLIŢIST”, unde au participat mai mulţi elevi ai unei instituţii de învăţământ din municipiul Târgu Jiu.

Şi jandarmii sunt implicaţi în activităţile elevilor, în săptămâna „Şcoala altfel”. În zilele de 08 şi 09 aprilie, între orele 10.00-14.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj sunt organizate activităţi multiple, la care au fost invitaţi să participe elevi şi cadre didactice din instituţiile de învăţământ preuniversitar care au încheiate cu Jandarmeria Gorj, protocoale educaţionale. Până în prezent au confirmat participarea la aceste activităţi în cele două zile, peste 2000 de elevi din Tg-Jiu şi localităţile apropiate Băleşti, Stăneşti, Dăneşti.

Jandarmii din cadrul compartimentului Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale au participat împreună cu reprezentanţi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj la activităţi desfăşurate la sediul Şcolii Gimnaziale ,,Antonie Mogoş” Băleşti, fiind prezentate atât filme de informare cât şi teme privind consecinţele consumului de droguri, alcool şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. La o activitate educativă la Şcoala Gimnazială Novaci, au participat şi jandarmii din cadrul Plutonului Novaci, care au prezentat elevilor în cadrul unui exerciţiu, atribuţiile Jandarmeriei Române în situaţia producerii unui seism.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: