Gest umanitar al preşcolarilor din Rovinari

Preşcolarii din Rovinari au dat dovadă de solidaritate faţă de colegul lor de la Şcoala „Sf. Nicolae” din Târgu Jiu, Daniel Vlăduţ Popescu, care a fost diagnosticat recent cu leucemie limfoblastică. Micuţii au confecţionat articole cu teme pascale şi le-au vândut ieri în cadrul unui târg ce a fost organizat în sala sporturilor din localitate. Banii obţinuţi astfel  vor fi dirijaţi în contul lui Vlăduţ. Felicitările, jucăriile, decoruri şi restul articolelor confecţionate de mânuţele celor mici s-au vândut în nici o jumătate de oră.

Fiecare părinte, educatoare şi copil din cele cinci grădiniţe de la nivelul oraşului Rovinari a confecţionat obiecte de decor, jucării, felicitări şi alte articole cu specific de Paşte, pe care mai apoi le-au prezentat ieri la standuri. La eveniment a fost invitată întreaga comunitate şi toţi şefii de instituţii de la nivelul oraşului Rovinari pentru a achiziţiona creaţiile copiiilor, astfel încât să îl ajute pe copilul din Târgu Jiu aflat la grea încercare.Daniel Vlăduţ Popescu esteelev în clasa a III-a, are 10 ani şi a fost diagnosticat, de curând, cu leucemie acută limfoblastică. Vlăduţ a început deja tratamentul cu citostatice, iar în funcţie de cum va decurge acesta, micuţul poate spera că îşi va recăpăta viaţa normală, dinaintea diagnosticului dur pus de medicii de la Spitalul Fundeni. „Grădiniţele din Rovinari au aflat despre drama copilului Popescu Vlad Daniel de la Şcoala Sf. Nicolae de la Târgu Jiu. Ne-am mobilizat să organizăm un târg de Paşte, tocmai ca să facem bani pentru copil şi să îl ajutăm”, a declarat Maria Păsărin, directorul grădiniţelor din oraşul Rovinari.

Sala sporturilor din Rovinari s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de rovinăreni care au venit la acest târg. Produsele confecţionate de cei mici s-au vândut imediat. Primarul Dorin Filip i-a lăsat pe micuţii târgoveţi fără nici o felicitare artizanală. Le-a cumpărat pe toate. „Este un lucru extraordinar, este un act de caritate pentru acel băieţel. Noi am mai practicat astfel de lucruri, am avut şi anul trecut un asemenea eveniment. Este un lucru important, astfel învăţăm copiii să fie şi negustori şi să creeze multe lucruri inedite. Sunt lucruri pe care nu îţi închipui că mintea lor le-a construit”, a comentat primarul din Rovinari, Dorin Filip.

Articolele realizate de cei mici au fost foarte apreciate astfel încât au fost cumpărători care au considerat că trebuiau să fie vândute la un preţ mai mare. „Am venit să cumpăr ceva realizat de copiii de la grădiniţă pentru că este un gest umanitar şi ceea ce s-a făcut este ceva minunat. O să le ţin ca amintire obiectele cumpărate. Locuiesc în Rovinari şi am vrut să dau o mână de ajutor acestui copilaş. Preţurile mi s-au părut chiar mici, au fost modice. Am mai pus la cutie nişte bănuţi”, a spus Aurelia Buculea.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: