Fapte bune! Bătrâni externați din spital, duși acasă de voluntari

În plină pandemie de coronavirus și în stare de urgență, mai mulți tineri din orașul Târgu-Cărbunești fac fapte bune pentru cei expuși riscurilor în această perioadă. Îi duc acasă pe bătrânii care sunt externați din spital și nu au cu ce ajunge în siguranță la casele lor. În plus, în acest fel, oamenii nu stau nici în aglomerație așteptând mijloacele de transport în comun.

Acțiunea caritabilă a început luna trecută și, până acum, cei care au vrut să facă o faptă bună au ajutat mulți bătrâni. I-au preluat direct de la poarta spitalului, pe rând, și i-au dus acasă.

"Inițial, noi am gândit acest program să ajutăm oamenii din orașul Târgu-Cărbunești, din localitățile din apropiere. L-am extins la întregul județ pentru că sunt oameni care ne sună, care au nevoie de ajutor și nu îi putem refuza. Am dus acasă bătrâni la Stejari, la Căpreni, în Scoarța, în apropiere de orașul Târgu-Cărbunești. Este mare lucru pentru bătrâni pentru că suntem și în această perioadă extrem de dificilă. Poate fi riscant pentru ei să stea în aglomerație, se pot îmbolnăvi din nou mai ușor și așa îi ducem noi, în siguranță, acasă. Avem un afiș la intrarea în spital, sunt medici cu care colaborăm și ne anunță când este nevoie de noi. Suntem câțiva băieți din oraș, îl avem alături de noi și pe domnul doctor Alexandru Ivan. Și dumnealui a făcut câteva drumuri chiar dacă nu cunoaște bine zona. A mers cu gps-ul ca să ducă pe cineva acasă", a mărturisit Adrian Zorlescu, unul dintre voluntari.

Tinerii folosesc în acțiunea lor caritabilă propriile mașini. Își „rup” din timpul lor liber, după ce termină serviciul, ca să ajute un bătrân bolnav. Acum, odată cu pandemia de coronavirus, s-au oferit voluntarii să facă și cumpărăturile pentru cei în vârstă. „Noi am pus la dispoziție mașinile personale. Nu consider că e un efort prea mare în comparație cu sentimentul pe care îl ai când vezi un om care îți mulțumește. Am stabilit să mergem să facem și cumpărături în cazul în care găsim pe cineva care are nevoie de noi, asta tot ca să protejăm bătrânii pentru că știm că ei sunt cei mai vulnerabili în această perioadă”, a mai spus tânărul.

Galerie foto




Vizualizări: 2,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: