Faptele bune îi duc pe elevii CNET la Parlamentul European

Un număr de 24 de elevi de la Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu” intră într-o competiţie naţională, Euroscola, al cărei premiu va fi o vizită în Parlamentul European.

Tinerii au pus bazele unui proiect intitulat ”Solidaritate înainte de toate” în cadrul căruia au ajutat mai multe familii nevoiaşe din judeţul Gorj. Elevii de clasa a X-a şi a XII-a au pus la punct o donaţie de carte în cadrul liceului şi au reuşit să strângă bani şi alimente pentru cei cu care soarta nu a fost atât de bună. ”Proiectul l-am făcut în parteneriat cu DGASPC Gorj şi Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Târgu Jiu. Aşa am identificat familiile cu probleme. A avut loc o strângere de carte, apoi o strângere de haine şi am făcut pachete pentru oamenii nevoiaşi. O acţiune a fost la Cantina Săracilor, au fost foarte multe persoane şi am dus alte 22 de pachete cu rechizite şi 12 pachete cu alimente şi haine”, a spus Andreea Creţan, elevă.

Acţiunile de voluntariat nu sunt deloc străine de elevii de la Ecaterina, aceştia fiind implicaţi în mult mai multe proiecte de ajutorare. ”Consider că tinerii pot ajuta foarte mult societatea în care trăim. Cred că la nivel individual noi nu putem să facem prea multe. Pentru a rezolva această problemă, sărăcia, ar trebui să acţionăm împreună ca o societate. La  nivel individual nu putem decât să le întindem câte o mână de ajutor din când în când. Nu am fost în Parlamentul European, îmi doresc foarte mult să ajungem acolo”, a spus Andreea Creţan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu.

elevi_cnet

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: