Stradă recent asfaltată, făcută praf de Aparegio

Strada 14 Octombrie a devenit din nou coşmarul şoferilor din Târgu Jiu. Deşi a fost reabilitată în 2014 după ce ani la rând a fost cea mai proastă stradă din oraş, şoseaua a fost din nou distrusă de operatorul Aparegio pe motiv că se introduce reţeaua de canalizare. Cu nervii întinşi la maximum, şoferii sunt nevoiţi să circule cu restricţii pe jumătate de carosabil, în condiţiile în care vorbim de una dintre cele mai tranzitate străzi care face legătura între Piaţa Centrală şi Mall.

Primăria municipiului Târgu Jiu a reabilitat strada 14 Octombrie la sfârşitul anului 2014 şi, la nici un an de la începerea investiţiei, strada este din nou un coşmar pentru târgujieni. Reprezentanţii primăriei spun că Aparegio a spart strada pentru a introduce reţea de canalizare la câteva case din zonă. ”Pe 14 Octombrie sunt lucrările pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu derulat prin operatorul Aparegio privind partea de canalizare menajeră, mai bine zis preluarea cetăţenilor parte stângă mers către sud din intersecţie Gheorghe Doja, casele care mai sunt acolo în zonă, cu deversare în colectorul principal. Lucrările sunt prognozate a se încheia săptămâna acesta pentru a putea pune în funcţiune inclusiv partea de colectare de la locuinţele individuale”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Strada 14 Octombrie este afectată pe sute de metri lungime. Reprezentanţii primăriei spun că nu este o tragedie că s-a spart asfaltul nou, pentru că investiţia nu a fost finalizată, ci mai este de turnat un ultim strat de asfalt. Toată reabilitarea străzii a costat municipalitatea 616.000 lei. ”Suprafaţa este de 6.595 metri pătraţi carosabil, iar valoarea totală a proiectului, care include şi ultimul strat care va fi dat, este de 616.000 lei. Trebuie dat şi ultimul strat, aceasta este cauza pentru care ne-am permis să spargem, pentru că a fost turnat doar un strat de asfalt, era la intrarea în iarnă, octombrie-noiembrie 2014, atunci s-a turnat pentru a se putea circula în condiţii normale de iarnă, nu pe mocirlă. După finalizarea lucrărilor de către Aparegio se va turna şi ultimul strat”, a spus Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu. 

str_14_octombrie

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: