Profesor de arte marţiale, împiedicat să închiriere sală în Târgu Jiu

Un antrenor de arte marţiale din Hunedoara susţine că este împiedicat de conducerea Liceului Energetic Târgu Jiu să închirieze sala de sport a unităţii de învăţământ. Nicolae Rădoi spune că vrea să închirieze sala de sport pentru a-i învăţa pe elevi karate şi tehnici de autoapărare, însă se loveşte de refuzul conducerii liceului. Directorul Ionel Oană a declarat ieri că nu l-a împiedicat pe antrenor să închirieze sala, doar i-a cerut o autorizaţie că el practică arte marţiale care nu dăunează copiilor.

Nicolae Rădoi este profesor de franceză-engleză la Colegiul Naţional ”Aurel Vlaicu” din Orăştie, iar în timpul liber se dedică artelor marţiale. Susţine că are club de karate şi că la îndemnul unor colegi profesori din Gorj s-a gândit să închirieze sala de sport de la Energetic, pentru a-i învăţa şi pe târgujieni tehnici de autoapărare. Profesorul Rădoi spune că directorul liceului a refuzat să-i închirieze sala de sport. ”După 25 de ani am senzaţia că sunt înainte de 90, că şi atunci am putut să practic artele marţiale, nu am avut probleme. Am crezut că s-a terminat colectivizarea. Iniţial mi-au spus să aduc aprobare de la Ministerul Educaţiei, ceea ce mi s-a părut absurd. Probabil din cauza asta sălile sunt aşa de aglomerate şi foarte multă lume se calcă pe picioare făcând sport”, a spus ironic Nicolae Rădoi, antrenor arte marţiale.

Conducerea Liceului Energetic a precizat ieri că nu i-a refuzat în nici un fel antrenorului să închirieze sala de sport a unităţii şcolare, numai că i-a cerut să facă dovada că practică cu adevărat arte marţiale. ”În principiu noi am fost de acord să vină să selecteze elevii care ar fi dorit să practice acest sport, arte marţiale. Ne-am înţeles că îi dăm voie să facă această selecţie pentru că oricum elevul are libertatea să aleagă şi o activitate în afara orelor indicate în programa şcolară, şi ca urmare am cerut să vedem dacă este autorizat să facă această activitate în şcoli. I-am şi oferit cazare în cămin, pentru că el ar urma să vină sâmbăta să ţină astfel de cursuri, dar noi trebuie să fim documentaţi, să ştim şi noi ce urmăreşte, pentru că nu ne este indiferent ca elevii noştri să fie transbordaţi într-o altă activitate viitoare care nu este benefică. Lui îi trebuie o autorizaţie că poate practica şi că artele marţiale pe care le practică dumnealui se încadrează în activităţile elevilor”, a spus Ionel Oană, directorul Liceului Energetic din Târgu Jiu.

Chirie de o sută de lei pe oră

Întrebat dacă deţine această autorizaţie, antrenorul Nicolae Rădoiu, a spus că deţine aceste documente, dar nici această solicitare nu i se pare în regulă. ”Ce autorizaţie să le dau, carnetul de antrenor? Cei care vin şi închiriază sala să joace fotbal de sală aduc autorizaţie că sunt antrenori de fotbal sau ceva? Nu, închiriază sala că vor să joace fotbal, care ar fi deosebirea? Cel mai probabil o să vin peste o săptămână să fac o demonstraţie ca să vadă oamenii despre ce este vorba, că nu suntem nişte fătălăi din aceia care se joacă pe calculator. Probabil că asta o să-i convingă pe mai mulţi. Nu o să mă opresc eu în doi-trei inşi care se opun. Ei nu au zis nimic de autorizaţie. Probabil să tem că nu o să mai aibă ei clienţi”, a spus Nicolae Rădoi, antrenor de arte marţiale.

În municipiul Târgu Jiu există hotărâre de Consiliu Local care precizează că sălile de sport se închiriază contra sumei de 100 de lei pe oră.

stagiu_karate_5

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: