Fără femei pe lista de candidați. Primărița a făcut contestație

Situație aparte în comuna gorjeană Prigoria. Primarul în funcție s-a arătat deranjat de modul în care un adversar politic a întocmit listele de consilieri locali.

Iuliana Iliescu a făcut contestație, iar instanța i-a admis cererea. Prin urmare, candidaturile depuse de ALDE pentru consiliul local au fost respinse. Motivul: nicio femeie nu se regăsea pe lista de aleși locali.

„Admite contestaţia. În temeiul art. 7 alin 1 teza finală din Legea 115/2015, anulează în parte Hotărârea nr. 14/18.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 52 Prigoria şi respinge candidaturile depuse de Partidul Alianţa Liberalilor și Democraților de pe lista de candidați pentru consiliul local Prigoria. Menţine în rest Hotărârea nr. 14/18.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 52 Prigoria”, se arată în decizia de joi a Judecătoriei Târgu-Cărbunești.

Decizia instanței poate fi atacată cu apel în 24 de ore de la pronunțare. Cererea se depune la Tribunalul Gorj.

Articolul 7 alin.1 din Legea nr. 115/2015 prevede că „listele de candidați pentru alegerea consiliilor locale și a consiliilor județene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepția acelora care conțin un singur candidat”.


Greu de înțeles apariția acestor probleme pentru partidele politice care nu sunt la primul test electoral.

Vizualizări: 1,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: