Candidat PNL, mesaj pentru profesori: Nu a fost un refuz, ci o amânare

Dana Constantinescu, profesorul cel mai bine plasat pe lista PNL Gorj pentru Consiliul Județean, a explicat într-o conferință de presă ce crede ea despre faptul că salariile profesorilor nu vor fi majorate la 1 septembrie, așa cum prevede legea.

”Salariile profesorilor au crescut de la 1 ianuarie 2020 cu 25% și de la 1 septembrie era o propunere a PSD-ului. Aceste creșteri au fost amânate pentru anul 2021. Nu a fost un refuz, ci pur și simplu amânate. Toate amânările de plăți și toate majorările salariale sau ale alocațiilor ori pensiilor au fost puse în ”on hold” (în așteptare) din cauza faptului că 50% din deficitul bugetar a fost cheltuit pe perioada pandemiei”, a spus Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a făcut un apel public către parlamentarii României prin care au solicitat să respingă decizia Guvernului Orban de a nu majora salariile din educație, la data de 1 septembrie 2020, decizie luată prin recenta OUG privind rectificarea bugetară. "În medie, fiecare cadru didactic ar urma să primească în plus 300 de lei, bani din care își poate achiziționa măștile de protecție pe care va fi obligat să le poarte în timpul activității în unitățile de învățământ", se arată într-un comunicat al federației.

În anul școlar 2020-2021, peste 10 mii de cadre didactice cu vârsta de peste 65 de ani și alte aproximativ 40 de mii cu vârsta cuprinsă între 60 și 65 de ani trebuie să se întoarcă la catedră. 

Vizualizări: 1,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: