Blat politic într-o comună din Gorj

Orașul Turceni nu este singura localitate din Gorj în care partidele politice au făcut blat, pentru a nu deranja supremația primarului. O astfel de situație a fost semnalată și în comuna Ionești.

Aici, ca și la Turceni, sunt doar trei candidați la primărie. Marian Tătaru, primarul în funcție, candidează din partea PNL, partid în care s-a înscris în urmă cu câteva zile. Pro România propune candidatura cuscrului primarului, Sever Gherghina. De la PSD candidează actualul viceprimar, Sorin Lambu. Cele trei partide au și liste de consilieri, la care se mai adaugă ALDE. 

Partidul Mișcarea Populară a rămas fără candidat la Ionești, pentru că acesta a plecat în ultima zi de depunere a candidaturilor cu toată lista de consilieri la PNL. "Democrația este zero în astfel de localități", comenta miercuri Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj.

Comuna Ionești este celebră pentru faptul că primăria este mai mult goală și sunt zile în șir în care nu se deranjază nimeni să răspundă la telefon. 

Interesant este că președinte al circumscripției de votare este Alin Ionuț Strejanțu, secretarul  primăriei, sancționat disciplinar de Prefectura Gorj, de cel puțin două ori.

Vizualizări: 3,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: