Fără prime de Paşti la Minprest

Angajaţii Minprest nu vor primi niciun bonus financiar de Paşti. Este anunţul făcut de directorul societăţii, Gabriel Giorgi. Cum Minprest a fost pe pierdere în primele două luni, nu se poate vorbi de prime. De Crăciun, însă, situaţia s-ar putea schimba, spune Giorgi.

„Angajaţii Minprest trebuie să aibă încredere în administraţie. Dacă ne permitem să dăm prime, dăm, dăm şi la salarii în plus. Nu ne permitem să acordăm prime de Paşti. Istoricul spune că începutul anului nu este foarte bun pentru Minprest. Se ţine cont de situaţia financiară. Sunt zile mult mai puţine lucrate şi se ţine cont de media orară multianuală. De aici, şi acea pierdere care se înregistrează şi în ianuarie şi în februarie, urmând să ne redresăm în perioada următoare. Chiar în această lună să putem să contrabalansăm pierderea din primele două luni şi să sărim peste zero”, este speranţa directorului Gabriel Giorgi.

Până la sfârşitul anului, Giorgi speră să găsească bani să-i recompenseze pe salariaţi. De Crăciun, ar putea primi un bonus financiar chiar dacă acesta nu este prevăzut în contractul de muncă. Depinde de situaţia financiară a societăţii. „Nu se pune problema să dăm primă de Paşti. Urmează ca de Crăciun, să ne întâlnim, să stabilim toţi, să vedem ce primă putem susţine la data respectivă, nefiind prinsă în contractul colectiv de muncă. Perspectivele pentru 2018 sunt bune. Bugetul este asemănător cu 2017, doar că a crescut cifra de afaceri generată de creşterea salariului minim pe economie”, a mai spus Gabriel Giorgi, la Radio Accent. (M.M.)

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: