Fără şomaj tehnic la SNLO până la sfârşitul anului

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia trece printr-o perioadă extrem de favorabilă. Atât de favorabilă încât se estimează că în ultimele trei luni ale anului nu vor fi zile de întrerupere de activitate. Cu alte cuvinte, minerii vor avea lunile de muncă complete şi deci mai mulţi bani în buzunare. Situaţia a fost confirmată atât de directorul de Resurse Umane din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Constantin Lăzăroiu, cât şi de directorul Carierei Roşiuţa, Florentin Gheorghescu.

Veşti încurajatoare pentru toţi minerii din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Dacă până acum toate carierele ce aparţin companiei au avut de respectat un număr de zile de întrerupere de activitate, previziunile pentru octombrie, noiembrie şi decembrie sunt din ce în ce mai bune. Totul din cauza debitelor scăzute şi a producţiei de energie hidro tot mai mică. „Este cerere foarte mare. Cu toate astea suntem în grafic cu producţia. Pe luna septembrie am avut 250 de mii de tone de cărbune, în octombrie avem plan pentru 270 de mii de tone, noiembrie 290 de mii de tone iar decembrie 190 de mii de tone. Vom avea la sfârşitul anului o producţie de trei milioane 50 de mii de tone de cărbune”, a declarat Florentin Gheorghescu, directorul carierei Roşiuţa.

Decembrie, lună completă

Potrivit şefului de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Roşiuţa, este posibil ca în decembrie să se lucreze lună întreagă în cazul în care stocurile din cariere nu vor fi pline. „În trimestrul patru al anului nu vor mai fi întreruperi de activitate. Este posibil până şi în decembrie să avem lună completă dacă nu sunt stocurile pline. Sunt veşti bune şi încurajatoare pentru mineritul din Gorj”, a adăugat Florentin Gheorghescu.

Lăzăroiu confirmă

Directorul de Resurse Umane din cadrul SNLO confirmă cele spuse de directorul de la Roşiuţa. „Într-adevăr pentru luna octombrie va fi program normal de lucru, nu vom mai avea zile de întrerupere de activitate pentru că cererea este bună. Pentru luna decembrie, mă refer la perioada sărbătorilor de iarnă, se va analiza situaţia în funcţie de stocurile existente pentru că în restul lunii decembrie se lucrează normal”, a adăugat Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane din cadrul SNLO.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: