Fără taxe pentru comercianţii din Dumbrava Drăgoieni

Sfârşitul acestei săptămâni se anunţă unul plin de distracţie şi voie bună la Târgu Jiu. De Ziua internaţională a Muncii, în data de 1 Mai, târgujienii sunt aşteptaţi la petrecerea ce are loc în fiecare an în Dumbravă, la Drăgoieni. Câteva zeci de comercianţi cu fel de fel de produse şi-au anunţat prezenţa la acest eveniment. Autorităţile locale spun că nu vor percepe taxe comercianţilor.

Primăria municipiului Târgu Jiu va organiza vineri în Dumbrava Drăgoieni o serbare câmpenească. Vor fi circa 30 de terase cu grătare, pentru ca cei prezenţi să poată cumpăra de aici mici şi bere, iar alţi circa 40 comercianţi vor fi prezenţi cu dulciuri, jucării, haine şi alte produse specifice serbării câmpeneşti. Va fi şi un parc de distracţii, cu tiribombe, carusele, tobogane gonflabile şi alte echipamente pentru cei mici. „Nu vor fi percepute taxe comercianţilor. Primăria, prin Consiliul Local, va asigura condiţiile necesare, nu se discută despre perceperea taxelor. Sunt acele costuri privind partea de asigurare a serviciilor, partea de alimentare cu energie electrică, ceea ce este contorizat, restul este asigurat de primăria municipiului Târgu Jiu. Nu sunt acele taxe de concesiune a suprafeţelor”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

La ora 13, cei prezenţi vor putea asista la un concert oferit de Fanfara Armonia, cu muzică de promenadă. De la ora 14 va avea loc un spectacol de dansuri şi muzică populară oferit de artiştii Ansamblului „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Autorităţile vor să prelungească bâlciul şi pentru a doua zi, sâmbătă, dacă vremea va permite. Aici vor exista trei zone special amenajate pentru grătare.

Urmează sărbătoarea narciselor

În data de 10 mai, la Preajba, va avea loc sărbătoarea Narciselor. Aici programul va fi mai încărcat. Vor avea loc concursuri sportive de ciclism, cros şi fotbal, dar şi un alt concurs cu premii de degustare a vinurilor locale. În paralel, va avea loc un concurs auto buggy. La prânz, în Poiana Narciselor va avea loc un spectacol de muzică de promenadă, urmat de un program de muzică şi dansuri populare susţinut de artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: