Fără vouchere de vacanță la primării

Voucherele de vacanță vor rămâne doar o amintire frumoasă pentru funcționarii din unele primării ale județului Gorj. Bugetele unităților administrativ teritoriale nu mai permit acordarea lor. Premierul Florin Cîțu a explicat că tichetele de vacanță din anii anteriori nu au fost utilizate.

Vestea nu-i afectează pe funcționarii Primăriei Slivilești, care nu au primit niciodată tichete de vacanță. ”Nu am dat niciodată vouchere de vacanță la angajați și nici nu voi da. Nu pot să fac acest lucru în contextul în care și așa salariile de la Primăria Slivilești sunt foarte mici, poate cele mai mici din Gorj. Eu nu le-am mai pus nimic la salariu de doi ani. Nu le-am dat niciodată vouchere și cu atât mai puțin anul acesta când e criză financiară”, a declarat primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu.

Vouchere de vacanță nu se vor mai acorda nici la Primăria Bengești-Ciocadia, unde primarul spune că va respecta cu sfințenie ce a zis premierul Florin Cîțu, mai ales că aici, din cauza pandemiei, funcționarii nu au fost anul trecut în vacanțe. ”Nu le dau tichete de vacanță anul acesta. Eu respect ce a spus premierul Florin Cîțu și de aceea nici nu le-am prins în bugetul pe anul acesta. Și așa bugetul e praf și oricum nu aveam de unde să le dau. În plus de asta, mulți salariați nici nu le-au consumat și mi le-au dat înapoi pentru că nu au plecat în vacanțe de frica pandemiei”, a spus Victor Geogia.

La primăria Aninoasa, acordarea voucherelor de vacanță a rămas sub semnul întrebării. ”Noi nu putem să facem altceva decât să ne conformăm legislației. Dacă Guvernul a avut în vedere acordarea acestor tichete o să le dăm, dar din câte am înțeles cred că nu o să le mai oferim”, a declarat primarul Ilie Petroi.

În Gorj sunt primării care nu au resurse nici pentru acordarea salariilor funcționarilor, astfel că nici vorbă de alte drepturi.

Vizualizări: 1,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: