Funcționarii din primării așteaptă reluarea cursurilor de perfecționare

Funcționarii publici care-și desfășoară activitatea în cadrul primăriilor au nevoie de cursuri de specializare și perfecționare. Recunosc acest lucru chiar primarii, care susțin că în perioada de pandemie nu s-au mai desfășurat aceste pregătiri decât on line, iar salariații trebuie să se pună la punct cu noutățile legislative.

Primarii, dar și salariații, tânjesc după vremurile când mergeau, anual, la cursuri de perfecționare în țară. De obicei aceste pregătiri profesionale erau organizate pe malul mării, în plin sezon estival, sau iarna la munte. Deși aceste cursuri erau destul de costisitoare, funcționarii reușeau să îmbine utilul cu plăcutul pe banii primăriei.

Pandemia a afectat și acest domeniu, așa că funcționarii din primării s-au pregătit doar on-line sau pe plan local pe la cursurile organizate ocazional de Consiliul Județean. ”Nu am mai putut trimite funcționarii la cursuri din cauza pandemiei. Am mai participat la pregătiri on-line și pe la Consiliul Județean. Au fost în trecut la cursuri în țară, dar nu în stațiuni, că nu ne-a permis bugetul, dar aceste pregătiri sunt bine venite și așteptăm noutăți. În funcție de ce invitații și cursuri se organizează, în mod sigur vor trimite salariații la specializare”, a declarat Daniel Coiculescu, primarul din comuna gorjeană Arcani.

Începerea cursurilor de perfecționare este așteptată cu sufletul la gură și de autoritățile locale din Aninoasa. ”Înainte de pandemie trimiteam funcționarii la cursuri, mai ales pe achiziții și contabilitate, acolo unde apar mereu noutăți și trebuiau să fie la zi cu legislația. Nu știu dacă s-au mai organizat acum cu pandemia, dar ar fi bine să reînceapă, asta pentru că trebuie să trimit la perfecționare funcționarul de la cadastru, că și acolo este un domeniu mai special“, a declarat primarul Ilie Petroi.

Primarul din Bengești-Ciocadia a fost prevăzător anul acesta și chiar a prins bani în buget pentru acest cursuri. ”Eu am trimis angajații în fiecare an la cursuri, dar din păcate a venit pandemia și nu s-a mai ținut nimic. Eu am avut mereu bani prevăzuți în buget pentru perfecționarea angajaților, chiar și anul trecut, dar nu i-am cheltuit că au făcut cursuri on-line. Nimeni nu s-a gândit că pandemia dă totul peste cap. Am prevăzut și anul acesta și ar fi bine să se organizeze, că mă duc și eu”, a spus primarul Victor Georgia.

Formarea continuă a salariaților este chiar obligatorie prin lege, iar faptul că aceste cursuri sunt organizate în stațiuni costă mai mult, dar ajută turismul.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: