Compania Secol, luată la întrebări de Ministerul Transporturilor

Compania care efectuează lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a fost avertizată de Ministerul Transporturilor. Secol riscă să piardă investiția de la Târgu Jiu, dacă nu va respecta graficul de lucrări.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că a fost la minister, joi, 22 aprilie 2021, pentru a discuta cu un secretar de stat care monitorizează lucrarea la varianta ocolitoare a orașului. Termenul de finalizare al investiției este luna decembrie a anului 2023.

”Am fost la Ministerul Transporturilor și am discutat două probleme. Legat de centura Târgu Jiului, m-am întâlnit cu domnul secretar de stat care se ocupă de partea de circulație și transport. A fost o întâlnire cu o zi în urmă cu reprezentanții Secol și li s-a adus la cunoștință faptul că dacă nu vor respecta graficul de lucrări, contractul se poate rezilia. Eu vreau să cred că nu se va ajunge într-o astfel de situație. Așa cum că spuneam, termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023. Cred că Secol își va duce la bun sfârșit această lucrare”, a spus Marcel Romanescu.

O altă discuție purtată la Ministerul Transporturilor a fost legată și de trecerile peste cale ferată. Acestea urmează a fi modernizate, a mai spus edilul. ”În privința celor 3 treceri de cale ferată, lucrurile au intrat pe făgașul normal. Urmează perioada de licitație. Sunt în pregătire studiile de fezabilitate și vom avea 3 treceri la nivel de cale ferată. Vorbim de trecerea de cale ferată la Tudor Vladimirescu, Ana Ipătescu și Mărgăritarului. Tot balizajul e va face în mod electronic. Vor fi bariere și în primul rând se va face o amenajare la nivelul solului. Sunt anumite traverse dintr-un material care poate să facă trecerea fără niciun fel de deranj pentru autoturisme”, a mai afirmat Romanescu. 

Interesant este că și prefectul Răducan Morega a fost în control pe șoseaua de centură și s-a declarat nemulțumit de numărul mic de utilaje și oameni. "Poate am nimerit în pauza de masă", a comentat ironic prefectul de Gorj.

Vizualizări: 1,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: