Depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu rămâne închis

Tribunalul Gorj a respins acțiunea depusă de Polaris Mediu, privind suspendarea actului prin care depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu a rămas fără autorizație de mediu.

Autorizația a fost suspendată pentru șase luni, începând din 23 martie, timp în care Polaris trebuie să facă o investiție care să elimine mirosul neplăcut care afectează locuitorii din apropierea depozitului.

 “Respinge cererea de suspendare act administrativ formulată de reclamantă. Ia act de renunţarea la judecata cererii de intrevenţie depusă la data de 24.03.2021. Cu drept de recurs în termen 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj”, este decizia de joi a instanței.

Între timp, deșeurile menajere din întreg județul sunt duse la Mehedinți, acolo unde taxa de depozitare este aproape dublă, dar și cheltuielile de transport sunt mai mari. În primele săptămânii, operatorii de salubritate au suportat diferența de cost, dar susțin că nu mai pot face asta. Nici primarii nu par a fi dispuși să accepte o majorare a tarifelor. Până acum au fost puține situații în care deșeurile să rămână neridicate, pentru că și amenzile date de Garda de Mediu în astfel de situații sunt uriașe.

Rămâne de văzut cum va fi gestionată situația în viitorul apropiat și dacă se va ajunge sau nu la o dublare a tarifelor pentru gorjeni.

Vizualizări: 1,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: