Şase noi ambulanţe ar putea ajunge la Gorj

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a solicitat Ministerului Sănătăţii şase ambulanţe noi, dar şi fonduri pentru a repara vechile salvări. Conducerea unităţii spune că cea mai mare parte a salvărilor din dotare sunt uzate, iar altele sunt nefuncţionale.  

Din prima serie de 35 de ambulanţe noi care a fost repartizată de Ministerul Sănătăţii, la Gorj a ajuns doar una. Directorul  Marinică Niculescu spune că până la sfârşitul anului se vor mai repartiza încă 140 de ambulanţe pe România şi că speră ca şi la Gorj să ajunge cele solicitate. „Noi am solicitat pentru judeţul Gorj un număr de 6 ambulanţe, având în vedere că, la parcul auto compus de 35 de ambulanţe, avem un rulaj la peste 50% din parc de peste 500.000 de kilometri. Avem maşini care au rulat peste 750.000 de kilometri. Eu am solicitat încă 6 ambulanţe având în vedere că am 3 ambulanţe cu motoarele picate care trebuie înlocuite, iar cheltuiala este mult prea mare pentru reparaţii. Oricum, am solicitat bani şi pentru reparaţia acestora, pentru a nu scădea numărul de ambulanţe pentru judeţul Gorj”, a declarat Marinică Niculescu, directorul SJA Gorj.

Directorul a mai spus că au fost deblocate două posturi de medici, unul de asistent medical şi unul de personal TESA. Niculescu susţine că există şi banii necesari pentru asigurarea cheltuielilor salariale, cu sporurile şi tichetele de masă, până la sfârşitul anului.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: