Boja: Îmi continui protestul, dacă nu se schimbă nimic

Învăţătoarea care a anunţat că va intra în greva foamei în prima zi de şcoală va fi cercetată în comisia de disciplină a şcolii, a decis conducerea Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Melania Boja nu se sperie şi anunţă că va continua protestul, dacă lucrurile nu se schimbă. Aceasta acuză conducerea că a mutat-o abuziv într-o sală de clasă mai mică, într-o anexă a şcolii, una din cauze fiind aceea că este martor într-o anchetă a Parchetului privind posibile fraude la Evaluarea Naţională. Redacţia Pandurul a primit ieri o Scrisoare deschisă trimisă de pe faxul şcolii, semnată „Dascălii din Şcoala Al. Ştefulescu”, prin care aceştia se delimitează de protestul învăţătoarei, fără a semna însă cu nume şi prenume.

Melania Boja, învăţătoarea de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, care acuză de abuz conducerea şcolii, invocând mai multe aspecte printre care şi faptul că o trimite într-o clasă improprie pentru desfăşurarea actului de învăţământ cu elevii de la clasa pregătitoare, spune că a primit garanţii de la inspectorul general Ion Işfan pentru soluţionarea problemei. Boja mai spune că nu va renunţa la protest dacă nu va fi mutată într-o clasă din interiorul şcolii. “Domnul general mi-a promis că totul se va rezolva joi, inclusiv atitudinea directorului faţă de mine. A înţeles exact ce se întâmplă. Aşa am plecat, cu convingerea că dumnealui rezolvă. Eu îmi continui protestul până luni, dacă nu se schimbă nimic. În curte nu mă voi duce sub nicio formă”, a spus Melania Boja.

Işfan: Învăţătoarea nu are motiv să facă greva foamei

Ion Işfan a declarat presei că învăţătoarea nu are motiv să recurgă la această formă de protest. “Eu zic că doamna învăţătoare nu are niciun motiv să facă greva foamei. Problemele se rezolvă şi sunt rezolvate în Şcoala Gimnazială Alexandru Ştefulescu, unde doamna este titulară. Eu am purtat o discuţie cu directorul şcolii, dar eu zic că ne este niciun motiv serios să facă greva foamei pentru că are locul de muncă asigurat (...) Doamna inspectoare Georgeta Popescu a mers acolo să verifice ce se întâmplă acolo. Doamna profesoară se putea adresa foarte simplu şi elegant Consiliului de Administraţie al şcolii şi rezolva această problemă dacă considera dânsa că este o problemă personală cu directorul”, a declarat generalul de la ISJ Gorj, Ion Işfan, la un post local de radio. Işfan a mai spus şi “că eşti într-o sală de clasă sau într-o altă sală de clasă, acestea sunt decizii pe care le ia conducerea şcolii”. 

Directorul: Am oferit posibilitatea unui schimb

Directorul şcolii, Aurel Popescu, spune că situaţia a rămas neschimbată după şedinţa de consiliu profesoral şi cea a Consiliului de Administraţie. Melania Boja va preda în clasa amenajată în afara şcolii. I s-a oferit şi varianta unui schimb de clase, spune directorul, dacă o altă învăţătoare care se va ocupa de o clasă 0 tot cu puţini elevi, va accepta. „S-a hotărât că rămâne doamna în sala mai mică. Eu am oferit posibilitatea în consiliu a unui schimb dacă una din colege acceptă, tot o doamnă care are copii mai puţini. A rămas că joi ne va da un răspuns cealaltă învăţătoare”, a spus directorul Aurel Popescu.

Se întruneşte comisia de disciplină

Conducerea şcolii a mai spus că în urma unor solicitări venite din rândul dascălilor din şcoală, prezenţi la şedinţa consiliului profesoral, s-a decis constituirea unei comisii de disciplină care să analizeze situaţia învăţătoarei Melania Boja. „Mai mulţi dintre colegi au reclamat în scris că doamna i-a jignit, i-a calomniat şi au solicitat să adoptăm nişte măsuri. Să constituim o comisie de disciplină care să studieze cele semnalate şi să tragă nişte concluzii. Demersul va fi cel mai probabil după ce va începe anul şcolar şi vom vedea la ce concluzie ajunge comisia formată din trei persoane, aleasă la propunerea oamenilor. Noi căutăm să conciliem toată problema aceasta”, a precizat directorul Aurel Popescu.   

Conducerea unităţii şcolare a mai spus că învăţătoarea a predat ieri cheia de la clasa 7, acolo unde a predat în anul şcolar trecut şi la care nu dorea să renunţe. 

SCRISOARE DESCHISĂ

Profesorii de la şcoală au trimis o scrisoare deschisă prin care îşi revendică „dreptul de a dezavua acţiunea d-nei Boja” de a intra în greva foamei. Aceştia consideră demersul „nejustificat” şi spun chiar că le afectează munca lor ca dascăli. „Ne exprimăm şi pe această cale solidaritatea cu cei reclamaţi, jigniţi, calomniaţi şi cu conducerea şcolii, supusă pe nedrept unei campanii de denigrare”, se arată în documentul semnat „Dascălii din Şcoala Al. Ştefulescu”.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: