Zeci de şcoli şi grădiniţe fără autorizaţie sanitară de funcţionare

Câteva zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţ vor funcţiona şi în anul şcolar 2014-2015 cu autorizaţie sanitară provizorie. Autorităţile în domeniu nu au putut acorda autorizaţia deoarece acestea fie nu aveau intrări separate, fie pentru că nu au apă curentă şi grupuri sanitare conforme.

Echipele mixte de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Consiliul Judeţean, Prefectură, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară au verificat toate şcolile din judeţ înainte de începerea noului an şcolar. Au fost găsite nereguli la câteva şcoli şi la mai multe grădiniţe, care nu au putut să primească autorizaţia de funcţionare. Autorităţile judeţene spun că acestea vor funcţiona în baza unei autorizaţii provizorii astfel încât să poată da startul noului an şcolar. „Din cele 650 de unităţi de învăţământ, unităţi şcolare şi grădiniţe,  7 şcoli şi 17 grădiniţe nu au autorizaţia sanitară de funcţionare, dar motivul este unul tehnic, este vorba de acea prevedere legală care obligă instituţiile de învăţământ care au şi şcoală şi grădiniţă, ca intrarea în grădiniţă să fie separată. Tehnic n-au putut rezolva problema, condiţiile sunt foarte bune şi aşa va fi obţinută autorizaţia provizorie din punct de vedere sanitar şi vor începe activitatea. Sunt câteva mici probleme. Încă se lucrează, se intervine la toate unităţile unde mai sunt remedieri de făcut. La Câlnic, în ultima perioadă au constat că sunt nişte scurgeri prin acoperiş, se repară. Probabil într-un viitor apropiat va trebui schimbat tot acoperişul”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. 

Şcolile care nu au putut fi autorizate sunt în localităţile: Apa Neagră, Urecheşti, Lăzăreşti, Pojogeni, Curtişoara, Bumbeşti Piţic, Baloşani.

La şcolile din judeţ mai sunt deficienţe şi în ceea ce priveşte apa curentă şi grupurile sociale. „Mai sunt câteva probleme, la o şcoală mai erau vreo 20 metri de conductă de tras şi ne-a promis primarul că rezolvă problema. Mai sunt câteva şcoli în zonele foarte îndepărtate unde nu este apă curentă, dar este asigurată apa pentru igienă, inclusiv la toaletă”, a precizat subprefectul Sorin Arjoca.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: