Farmaciile din Gorj nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate

Farmaciile din judeţul Gorj nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate. S-a ajuns în această situaţie pentru că prevederea bugetară pentru anul 2010 a fost epuizată. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj decontează în prezent medicamentele eliberate anul trecut şi fac demersuri la Bucureşti pentru o suplimentare bugetară la medicamente.

Gorjenii care au probleme de sănătate şi au nevoie de medicamente vor trebuie să le cumpere la preţ întreg pentru că farmaciile din Gorj nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate. „Da, într-adevăr farmaciile nu mai eliberează reţete pentru că nu mai sunt bani. În mod normal farmaciştii trebuiau să vină cu reţetele pe care le eliberează la noi la avizat, dar acest lucru nu se întâmplă pentru că nu le mai putem deconta. De la începutul anului şi până în prezent am epuizat prevederea bugetară pe între anul 2010. Noi am avut şi un buget mai mic ca anul trecut la medicamente şi nu am mai plafonat farmaciile ca până acum. Am primit cam 120 de miliarde de lei vechi şi să vă spun aşa luna am decontat reţete în medie de 30 de miliarde de lei. Începând cu această lună nu se mai eliberează reţete gratuite şi compensate şi nu ştim pe ce perioadă”, a declarat Cosma Dumitrescu, director economic, CJAS Gorj  

În prezent, CJAS decontează reţele gratuite şi compensate eliberate de farmaciile din Gorj în luna octombrie 2009. „Noi dăm bani la farmacii în continuare pentru că le decontăm reţetele pe care le-au eliberat anul trecut. Acum de exemplu plătim luna octombrie 2009 că ştiţi că s-a prelungit termenul de plată la medicamente până la 210 zile”, a declarat Cosma Dumitrescu.

Singurii care beneficiază de medicamente gratuite sunt gorjenii care suferă de anumite afecţiuni prinse în programele naţionale de sănătate.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: