Fasole, sarmale şi răbdări prăjite de 1 Decembrie

Primarii din Gorj vin cu tot felul de oferte pentru celebrarea zilei de 1 Decembrie. Unii dau fasole cu cârnaţi, alţii sarmale, iar alţii răbdări prăjite. Bugetele comunelor nu le permit o astfel de cheltuială. Pe aceste vremuri, şi fasolea e scumpă.

În oraşe precum Motru, Turceni sau Târgu Jiu, mii de persoane sunt aşteptate să mănânce fasole cu ciolan şi să bea un vin fiert de 1 Decembrie. La Rovinari se mănâncă sarmale. În restul Gorjului, de 1 Decembrie vor fi depuse coroane.

Spre exemplu, primarul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, a declarat că nu a dat până acum fasole şi cârnaţi de 1 Decembrie şi nu va da nici acum. Nu are bani. „O să depunem coroane şi atât“, a menţionat primarul. Nici cel de la Novaci, Dumitru Leuştean, nu va sărbători cu mâncare 1 Decembrie. „Dacă am fi avut bani poate am fi dat, dar cred că întâi trebuie să ne ocupăm de alte lucruri“, a spus şi primarul liberal din Aninoasa, Ilie Petroi.

Gheorghe Păsărin, primarul din Bîlteni, spune că nu va da fasole şi cârnaţi, dar în comună va fi o manifestare culturală de Ziua Naţională. La Prigoria, primarul Emil Răgman s-a săturat de îmbulzeală. „Nu o să dăm nimic. Abia am terminat cu ajutoarele astea de la Uniunea Europeană. Nu am nici bani, abia am ajuns la zi cu salariile“, a spus acesta. Primarul Băluţă, din Logreşti spune că nu dă fasole cu ciolan, dar vrea să inaugureze o punte pe 5 decembrie...

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: