Maşină mistuită complet de flăcări la Debarcader

O maşină s-a făcut scrum ieri dimineaţă la Târgu Jiu, într-un incendiu care, cel mai probabil, a fost pus intenţionat. Proprietarul autoturismului s-a plâns imediat după stingerea focului că fiul său era în conflict cu câţiva tineri care l-ar fi ameninţat cu astfel de răzbunări. Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările care riscau să se extindă şi la alte maşini, dar şi la un bloc din apropiere.

Maşina a ars timp de câteva minute până când pompierii au ajuns la faţa locului. În tot acest timp, proprietarul, Cristian Istrătescu, a privit cum munca sa este făcută scrum. Bărbatul a mirosit imediat că focul nu a izbucnit din senin, mai ales că un prieten al fiului său i-a spus că ar fi văzut pe cineva în preajma autoturismului înainte de izbucnirea incendiului. "Eu îi mai dădeam maşina asta şi fiului meu. Se ştie că s-a pus benzină sub ea, e un tip Albert, după cum am înţeles. Fiul meu a avut o altercaţie cu trei indivizi şi ei i-ar fi promis aşa ceva. Maşina asta m-a costat 10.000 de euro, e adusă din Germania şi, din păcate, aveam şi actele în ea", a declarat proprietarul.

Focul care a distrus maşina lui Istrătescu a fost observat de alţi locatari din bloc, puţin după ora 4.00 oamenii ieşind afară pentru a-şi feri propriile autoturisme de o eventuală extindere a incendiului. "La roata dreaptă erau flăcări şi se vedea ca o pată acolo jos, în faţă. Eu am coborât să-mi scot maşina din garaj, acum de ce o fi luat asta foc, Dumnezeu ştie", a menţionat Costică Iova, unul dintre locatarii din bloc. Declaraţii asemănătoare au fost spuse şi de alţi locatari din bloc, în sprijinul acestora venind poliţiştii comunitari care patrulau prin zonă. "Am fost solicitaţi de un coleg, care ne-a anunţat că arde o maşină aici în Debarcader şi am venit imediat pentru a îndepărta maşinile celelalte. La sosirea noastră erau flăcări foarte mari, am ajutat proprietarii să îşi îndepărteze autoturismele şi am sunat la pompieri pentru a-i anunţa de cele întâmplate", a menţionat agentul principal Adrian Cristoiu, de la Poliţia Comunitară Târgu Jiu.

Pompierii au lichidat focul în câteva clipe şi, cel mai important, au reuşit să prevină o extindere a acestuia la garajele şi blocul din zonă. "La sosirea noastră focul se manifesta violent la autoturism, cu posibilitatea de a se propaga la celelalte autoturisme şi garaje aflate în imediata vecinătate. De asemenea, incendiul se manifesta în apropierea unui bloc de locuinţe, existând riscul de a se extinde şi înspre acolo. În privinţa cauzei nu ne putem pronunţa cu certitudine, dar proprietarul susţine că este o acţiune premeditată", a menţionat sergentul Aurelian Negrea, de la ISU Gorj.

Audieri pentru depistarea piromanilor

Poliţiştii au început încă de ieri dimineaţă audierile, mai ales că la faţa locului a sosit chiar şeful Poliţiei Municipale Târgu Jiu, comisarul şef Mihai Birău. Acesta a stat personal de vorbă cu proprietarul pentru a afla informaţii despre tinerii suspectaţi că ar fi incendiat maşina. "Proprietarul bănuieşte că este o mână criminală la mijloc pentru că fiul său are nişte litigii cu unele persoane. Facem verificări, vom forma o comisie mixtă cu specialiştii de la Registrul Auto, cu cei de la ISU Gorj pentru a analiza autoturismul şi vom vedea cum evoluează ancheta", a menţionat Birău.

Autoturismul incendiat nu avea asigurare Casco, proprietarul fiind nevoit să îşi suporte singur paguba.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: