Federaţiile din CEO, nemulţumite. Cer o întâlnire urgentă cu ministrul Energiei

Federaţiile reprezentative la nivel de CE Oltenia au făcut front comun şi au solicitat ministrului Energiei, Anton Anton, o întrevedere de urgenţă. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de majorarea de salarii propusă de şefii CE Oltenia. Liderii sindicali spun că „nu pot fi atinse dorinţele minimale ale salariaţilor” şi atrag atenţia că există riscul izbucnirii unor conflicte ce pot conduce chiar la întreruperea activităţii.

Adresa înaintată joi, 1 martie, ministrului Anton a fost semnată de liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie, Federaţia Univers, Sindicatul Naţional Petrom Energie, respectiv Federaţia Energetica. Sindicaliştii i-au transmis oficialului din Ministerul Energiei că salariaţii CE Oltenia lucrează în condiţii grele, din cauza uzurii echipamentelor şi a lipsei investiţiilor şi lucrărilor de mentenanţă. Minerii şi energeticienii lucrează suplimentar pentru asigurarea funcţionării în deplină siguranţă a Sistemului Energetic Naţional în condiţiile în care mulţi au o vârstă înaintată.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de sumele prezentate de conducerea CE Oltenia, la negocierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM). „În urma declanşării procesului de negociere a unui CCM la nivel de unitate, am fost consultaţi cu privire la proiectul de BVC pe anul 2018, întocmit de directoratul societăţii, proiect prin care considerăm că nu pot fi atinse dorinţele minimale ale salariaţilor, fapt ce ne determină să vă solicităm o întâlnire urgentă cu reprezentanţii organizaţiilor noastre în Comisia de Negociere la nivelul societăţii”, se arată în adresa înaintată ministrului Anton Anton.

„Mulţumirile nu ţin loc de salarii”, i-au mai transmis ministrului liderii sindicali, explicând că există riscul izbucnirii unor proteste. „Având în vedere situaţia economică bună a societăţii pe anul 2017, promisiunile comune administraţie-sindicate privind recunoaşterea, ierarhizarea şi salarizarea corespunzătoare pe funcţii şi meserii a angajaţilor, efortul susţinut al salariaţilor completat de preluarea unor sarcini in plus datorită numărului redus de personal pe anumite categorii de funcţii şi meserii, reprezentanţii organizaţiilor noastre vă înştiinţează ca există riscul izbucnirii unor conflicte spontane datorită tensiunilor din rândul salariaţilor, conflicte care pot degenera până la întreruperea activităţii, evenimente nedorite însă ce pot avea repercusiuni care vor duce la un colaps în SEN”, se mai arată în adresa federaţiilor.

Vizualizări: 2,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: